System jest obowiązkowy dla wymienionych instytucji.
Osoby prywatne mogą, ale nie muszą odbierać korespondencję elektronicznie. Mogą nadal odbierać awiza, jechać na Słowackiego 17, odstać 15 w kolejce do jedynego czynnego okienka i odebrać upragnioną wiadomość ze skarbowego. Wybór należy do obywatela.
A swoją drogą - mój teść ma 85 lat, korzysta z komórki i komputera, płaci kartą kredytową.
Dla osoby prywatnej nie ma wymogu , aby posiadała skrzynkę e-doręczeń.Jeśli nie ma, dalej posługuje się dokumentacją papierową.
To jest dyskryminacja osób starszych,które nie potrafią obsługiwać się pocztą elektroniczną i pierwszy krok do likwidacji poczty.
Dla osób prywatnych to nie jest obowiązkowe tylko kto chce to sobie założy a jak nie muszą list wysłać tradycyjnie.
Mam nadzieję, że nie będzie to obowiązkowe. Jest dużo starszych ludzi, którzy nie potrafią obsługiwać komputera.
UM w Piotrkowie wie o tym? znają się tam na tym? czy wyśle i nikt nie przeczyta
czy jest w polsce przepis który zmusza mnie do posiadania komputera ,smartfona i internetu ? jeżeli tak ,to faktycznie może i to ma racje bytu ,jeżeli nie ,to niech sobie w buty wsadzą ,mój tata 89 lat i ma mieć pocztę elektroniczną ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!