metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
broda ~broda (Gość)19.10.2011 16:34

Cytuję:
Prawdopodobnie kierowcę daewoo zmylił drugi sygnalizator dla pieszych. W tym miejscu często się to zdarza - mówi Ewa Drożdż z piotrkowskiej policji.

Jak słyszę takie tłumaczenie to mnie szlak trafia.
Skoro policja wie o takich zdarzeniach, to dlaczego nie wystąpi o zmianę sygnałów, tak żeby to się więcej nie zdarzało?
Ale co się dziwić, gdy w Piotrkowie jest sygnalizator na którym zawsze pali się czerwone światło, mimo że posiada trzy kolory (po przeciwnej stronie wszystko jest ok). Do dania dzisiejszego nikt nie pomyślał o prawidłowym podłączeniu.

00

ono onoranga19.10.2011 16:34

zgadza sie ja kiedys bym tez tak wjechal patrzalem na drogi sygnalizator ale pasazer mnie ustrzegl

00

ggg ~ggg (Gość)19.10.2011 16:52

jaki drugi sygnalizator?

00

gość ~gość (Gość)19.10.2011 17:26

"ono" napisał(a):

PATRZYŁEM

00

rozsądek ~rozsądek (Gość)19.10.2011 17:57

wy***ać te 2-gie światła woogóle bez sensu są tam założone ... za pieniądze podatników ... a jeśli juz do przejścia to powinien być przcisk do zapalania światła a nie świeca w cały świat jak im sie podoba

00

Aman Amanranga19.10.2011 18:31

Ja już kiedyś zauważyłem, że jadąc Jerozolimską od Rolniczej jeżeli ktoś stanie za blisko krawędzi i nie widzi sygnalizatora to widząc ruszające od strony Sulejowskiej auta może mieć wrażenie, że ma też światło zielone. A tak nie jest. A już podwójny sygnalizator to jakaś porażka. Przy bibliotece zapala się zielone a kilkanaście metrów dalej jest nadal czerwone.

"broda" napisał(a):

Masz rację. Od razu sobie myślę, że policja takimi wypowiedziami próbuje robić z kierowców debili. Proponuję dla pani Dróżdż nagrodę złotej czcionki za tą wypowiedź.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga19.10.2011 18:38

"broda" napisał(a):
Ale co się dziwić, gdy w Piotrkowie jest sygnalizator na którym zawsze pali się czerwone światło, mimo że posiada trzy kolory (po przeciwnej stronie wszystko jest ok). Do dania dzisiejszego nikt nie pomyślał o prawidłowym podłączeniu.

A gdzie taki jest? Bo wiem, że kiedyś był na skrzyżowaniu ul. Narutowicza i Sienkiewicza. Trzy czerwone klosze były na sygnalizatorze przy ul. Sienkiewicza w stronę "Sezamu" - żeby nikt nie wjechał w jednokierunkowy odcinek ul. Sienkiewicza "pod prąd". Na tym skrzyżowaniu sygnalizacji nie ma już z 12 lat.

00

smurfetka ~smurfetka (Gość)19.10.2011 18:44

"broda" napisał(a):

A dokąd wiedzie ten szlak, brodo?

00

broda ~broda (Gość)19.10.2011 18:51

"Piotrkowianin" napisał(a):
A gdzie taki jest?

Skręcając z Armii Krajowej w Wojska Polskiego - cały czas pali się czerwone - całe szczęście że zapala się zielona strzałka bo można by tam stać do u... śmierci.

00

60% ~60% (Gość)19.10.2011 18:57

"Aman" napisał(a):
Dróżdż

Ja się nazywam Drożdż, panie Amen.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat