metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
go?ć_rower ~go?ć_rower (Gość)29.05.2023 16:50

Mnie w tamtym roku o mało co rozjechałby w alejach Sikorskiego siwy dziadziuś, dobrze że zdążyłem się zorientować na pasach że jedzie na mnie .

31

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)29.05.2023 17:13

Proszę zwrócić uwagę, że te kobiety miały, słońce prosto w oczy.

20

goœć_mateusz ~goœć_mateusz (Gość)29.05.2023 10:39

Wina kierujacej ale czy ktos zwrocil uwage na to nasz dziurawe prawo? Pieszy idacy wzdloz ulicy Wojska Polskiego bez rozejzenia sie odrazu zmienil kierunke przechodzenia i wszedl na jezdnie. Pieszy duzo szybciej moze zatrzymac sie w miejscu badz zmienic kierunek kroku. Z samochodem jest nieco trudniej i tu potrzbny jest refleks ktorego starszej pani zabraklo.

109

97-300 97-300ranga29.05.2023 09:54

To nie jest odosobniony przypadek ,próbowano mnie rozjechać na "pasach" wielokrotnie .

67

RD ~RD (Gość)29.05.2023 09:41

Trochę wtargnęła na jezdnię bo powinna się rozejrzeć samochód miał zielone i nie widzi jakie światło ma pieszy

930

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)29.05.2023 17:59

No i gitara. A że nie przyjęła mandatu sąd powinien dołożyć jej drugie 5000 zł za brak pokory, bo dosyć, że postąpiła bardzo źle, jest przekonana, że nie powinna za to ponieść konsekwencji. Popieram w 100% piotrkowską policję. Tak trzymać, kochani. Bandyctwo drogowe należy karać bez wyrzutów sumienia, skoro przestępcy ich nie mają. Brawo!

72

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)29.05.2023 18:10

Na ulicy scaleniowej by do tego nie doszło

04

go?ć_gość ~go?ć_gość (Gość)29.05.2023 19:30

Nic nie piszą czy piesza była trzeźwa

52

Hmmm ~Hmmm (Gość)29.05.2023 20:54

Kobieta z wózkiem była już na przejściu, więc nawet w świetle starych przepisów auto powinno ustąpić pierwszenstwa pieszemu.
Rozumiem, że czasami można nie zauważyć pieszego dochodzącego do przejścia na zatłoczonej ulicy... ale auto skręcające, przy dobrej widocznosci, dobrze widocznym przejściu dla pieszych i niewielkim ruchu.prawie rozjechało wózek? Może warto odlozyc prawo jazdy do szuflady, zanim komuś stanie się krzywda....

71

słow-brak ~słow-brak (Gość)29.05.2023 18:51

1. Mogę zrozumieć sytuacje losowe, ale kierująca zupełnie nie wykazała jakiejkolwiek reakcji unikowej.
2. Cofnięcie uprawnień na min 3 lata + ponowne skierowanie na ośrodka egzaminacyjnego (oby trafiła na wymagającego instruktora /-kę kilka razy z rzędu, bo bezpieczeństwa publicznego)
3. Czy stać nas na wysokie mandaty? Kierująca odmówiła z jakiegoś względu, a tak w sądzie może dostać 30 tys. lub więcej.
4. Może w ciągu 7 dni udać się na komisariat i sprawę wyjaśniać / przyjąć mandat, wówczas nie zostanie sporządzony wniosek u ukaranie w SR.
5. Dobrze, że pieszym się nic nie stało. Nie ma tutaj wyjaśnienia, że piesi byli w "martej strefie", tego uczy się w kursach prawa jazdy i to też świadczy o tym, ze kierująca uprawnienia do prowdzenia pojazdów powinna utracić - dla bezpieczeństwa jej i innych uczestników ruchu.
ps. Bez hejtu proszę. Peace.

91

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat