Święta prawda! Tylko do zrealizowania tego planu potrzeba kogoś "z jajami", kto rozpieprzy obecne układziki. Ale również kogoś, kto ma "iskrę bożą" do zbudowania nowego prężnego i przedsiębiorczego Piotrkowa, do przyciągnięcia młodych ludzi, do przeciwstawieniu się kościołowi i w końcu kogoś z poparciem na szczytach władzy w tym kraju, aby stworzyć nasze silne lobby w Warszawie. Bo naprawdę mamy (jeszcze) potencjał. I to nie tylko w magazynach i traktach.
I jeśli ktoś taki pojawi się w odpowiedzi na propozycję odwołania Chojniaka, to ja obiecuję, że od razu podpisuję się na liście referendalnej. Bo na razie to tylko szykuje się zmiana świń u starego koryta...
Wychudzone. Takie są najgorsze.
Używając SALONOWEGO języka imć Maćkowiaka. Ja osobiście wolę świnie już utuczone bo one mniej żrą od tych nowych które dopiero będą się tuczyć i dopiero one będą żarły.Kilka dni temu była fotografia w ePiotrków przedstawiająca nową obsadę Koryta. Między innymi p. Pol - słynny handlarz stadionów , p. Matusewicz - skazaniec łapówkarz , p. Pampuch - rzecznik nieudacznik i p. Maćkowiak - nie użyje przydomka pod jakim jest znany wsród znajomych aby nie używać wulgaryzmów. TO JA WOLE starą obsade koryta
panie Maćkowiak myślenie poprawne,ale słownictwo conajmniej dziwne
Kpisz czy nie myślisz?
Skoro miasto Pipidówek stać na wywalenie 330mln zł na modernizację oczyszczalni tj. zadłużenie miasta na kilkadziesiąt lat gdzie jest ona tylko modernizowana w technologii z lat 70 XX wieku, a nie za około 60mln zmodernizowana w technologii XXI wieku.
To setny ułamek tej kwoty jest żadnym wydatkiem.
Kolejna sprawa jakim prawem władza chowa pieniążki publiczne i wyciąga je z rękawa gdy o du.ę trzeba walczyć (5mln nagle się znalazło by odeprzeć zły wizerunek i pokazać jaki to dobry gospodarz-a drogi się rozsypały już po ...aniu).
Lepiej wydać kilkadziesiąt tysięcy i pozbyć się szkodnika i jego świty niż miasto do upadłości doprowadzić totalnej bo teraz to tylko zaciskanie pasa pozostaje jako droga rozwoju.
Zabawnym jest też fakt prawdziwy jak Prezydent kazał swoim wazeliniarzom udać się do właściciela terenu wokół Hali Targowej i przepędzić osoby zbierające podpisy pod referendum.
Dlatego wazelina się kończy i na sucho widać przyjdzie przyjąć wsad.
Śmieszy mnie to ale rozumiem, że prywaciarz, który dostał za darmo za publiczną kasę wybudowany parking wokół Hali musi spełniać polecenia władzy.
tez podpisze sie pod referendum dopiero jak pojawi sie ktos konkretny a nie "stare swinie" ktore sa obrazone bo nie udało sie wygrac poprzednich wyborow.
Chyba tez wezmę 5 tysięcy kredytu na WÓDKĘ.
Zgadnijcie kto tak zrobił ?
Pod drzewem oliwnym usnął mędrzec. Miał skaleczenie na nodze, które obsiadły muchy. Podszedł jego uczeń i zgonił te muchy. Mędrzec się budzi i powiada: - "Niepotrzebnie przegoniłeś muchy te były najedzone....."
A co jest wulgarnego w przydomku "książę Witold"?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!