metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
derty ~derty (Gość)15.09.2016 20:02

A nie lepiej zakupić nowe Solarisy i oszczędzać bo na kilka lat będzie spokój z remontami ??? Te pewnie się często psują !!!

112

Mmm ~Mmm (Gość)16.09.2016 17:01

No no, szczęka opada. Kupili złomy za które trzeba będzie drugie tyle dopłacić przy okazji usterek. Już by się nie ośmieszali, Ceny biletów są porównywalne z Warszawskimi, MZK jest stać na autobus z prawdziwego zdarzenia. Ale jak to w Piotrkowie- samorząd wyda więcej pieniędzy na film o Smoleńsku niż na inwestycje. Wstyd. Podziękujmy wyborcom!

62

dotchła pani wózku ~dotchła pani wózku (Gość)16.09.2016 21:15

Gdzie jest ITD???? przecież te strupy nie spełniają żadnych norm emisji spalin!!!! wystarczy zobaczyć jak ruszają z zatoczek!!!!!!

30

97-??? ~97-??? (Gość)16.09.2016 21:17

Nimiec płakał jak sprzedawał,hahaha.

40

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)15.09.2016 23:50

Cytuję:
O trzy autobusy wzbogacił się tabor Miejskiego Zakładu Komunikacyjnego w Piotrkowie Trybunalskim. (...) Tym samym z ulic znikną najstarsze auta - jeden z 1990 roku i dwa z 92 r.

Krótko mówiąc: ilość autobusów MZK = constans.
A gdyby tak odświeżyć też kadrę i stołek prezesa obsadzić sprawniejszym umysłowo modelem?

122

rr ~rr (Gość)16.09.2016 21:55

nowe to one byly 15 lat temu jak niemiec je kupował

30

LUQ LUQranga15.09.2016 21:12

gratulacje tytułu. Nowe MAN-y a tu rocznik 2006 czyli one mają 10 lat więc nie są nowe tylko zajechane. Niech magistrat się ogarnie i kupi WRESZCIE NOWE Solarisy rocznik 2016 a nie złom z Niemiec

141

jk ~jk (Gość)17.09.2016 08:55

zamiast kupić Polskie Nowe autobusy kupują jakieś g...no i to 10 letnie wstyd !

31

ep ~ep (Gość)16.09.2016 09:24

Tomaszów mniejszy i będzie miał nową bazę dla autobusów i nowe autobusy.a Piotrkowie nic nie umieją wywalczyć o dotacje,tylko kupować używane które już na zachodzie nie nadają się do jazdy.

81

łódzki Piotrkowianin ~łódzki Piotrkowianin (Gość)17.09.2016 00:22

Urodziłem się i wychowałem w Piotrkowie. Od ponad 30 lat mieszkam w Łodzi ale rodzinne miasto odwiedzałem dość często. Zawsze samochodem i nigdy nie zastanawiałem się nad tym jak funkcjonuje komunikacja miejska. Pamiętałem ją z początku lat osiemdziesiątych ub. stulecia.
Mieszkam przy ul. Strażackiej w pobliżu Rzgowskiej. Dwa lata temu zainteresował mnie "busik" jeżdżący do Piotrkowa. Spróbowałem i tak już zostało ( koszt przejazdu to równowartość ok. 4 l Pb 95 !). Sytuacja ta zmusiła mnie do korzystania z komunikacji miejskiej i tu miłe zaskoczenie. Tabor faktycznie nie najnowszy, ale tanie bilety. Czytelne rozkłady jazdy. Autobusy w miarę punktualne. Cała masa nieco droższych "busików". Wiem, że nigdy nie jest tak dobrze żeby nie mogło być lepiej, ale nie narzekajcie. W Łodzi pod tym względem jest znacznie gorzej.

43

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat