banan nie śpisz po nocach a potem gadasz głupoty.30 lat mieszkam na moim osiedlu i nie pamiętam, żeby od zawsze tu były dokarmiane gołębie.Niech dokarmiacze sprowadzą i dokarmiają słowiki,szczygły,strzyżyki,myszołowy... czy chociażby kosy, których było coraz więcej na osiedlach i pięknie cicho śpiewały z rana ale teraz też ich coraz mniej.Inna sprawa jest z kotami bo są potrzebne ale śmietniki teraz najczęściej pozamykane, ulice posprzątane i często mają problem ze znalezieniem wyżerki.
Na wyzwolenia w bloku 8/10 kl. 6 pani też dokarmia. Tylko mandat za zaśmiecanie. W ogóle to zwierzęta dzikie same powinny się wyżywić w lecie. Uczymy ich jedzenie leży i tylko przyjść po nie a w konsekwencji jest duża liczba szczurów i bezdomnych kotów. Brak naturalnej selekcji.
Na słowackiego to już nawet do domu przy otwartym oknie potrafią wlecieć a wygonić nie jest łatwo niepożądanego lokatora. Masakra balkony jednym słowem zastane. Powinni coś z tym zrobić SPÓŁDZIENIA tylko potrafi opłaty pobierać a jak ktoś ma problem to ma problem sam
zlikwidowac psy co brudza a nie gołebie dlaczego niema kontroli jak paniusia nie sprzata po pupilku
Mam ten sam problem z jednym panem w Czeladzi miałem dość kup na głowie ubraniu i szybach wysypałem trutke zaatakował mnie rękoma, potem nożem na szczęście miałem gaz obronny -użyłem Policja i straż miejska z Czeladzi nie robią NiC.Zarządcy wspolnot teren.prywatnych też chyba akceptują wyciek gotówki na oczyszczenie terenu miasta więc sprawa stoi w miejscu. Jedyne rozwiązanie to sprawy procesowe z upublicznieniem wtedy może władze się ruszą gdy właściciele aut,sklepòw zarządzają odszkodowań.
irytujace jest dokarmianie ptactwa na calosci lokatorskiego balkonu , a dlaczego inni musza cierpiec , wszystko w odchodach , smierdzi .Poprostu zyc normalnie nie mozna . Ptactwo wazniejsze jak czlowiek . Beda pvchly i salmonella , ciekawe kto wowczas pokryje koszty leczenia . A jak ktos jest uczulony ? Wyjsc na balkon sie nie da , bo tylko odchody ptasie , juz sily sprzatac nie ma . Sa parki , mozna tam powiesik kilka karmnikow i wystarczy . We wlasnym mieszkaniu nie mozna odpoczac , spac itp.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!