Płacz lokalnych biznesmenów żałosny ,bo ludzie nie chcą za darmo pracować
Do XXR
Niewiem jaki prowadzisz biznes, ale strasznie się uniosles.Byc może cwaniaczki z biznesem i rozkrecili ten kraj, ale...
Zauważ jedna prosta rzecz nawet podam przykład abyś zrozumiał dobrze.
Kolega XXR otwiera sklepik w małej miejscowości, ale okazuje się że bardzo słabo biznes się kręci bo u ludzi brak kasy. W tem czas dobry wujek z Ameryki postanawia dać ludziom w wiosce po 500 na dzieciaka, dzieciaków sporo więc kasy dużo jak kasy dużo to ruch w sklepie i zarabiasz.To samo jest w innych branżach i nie gadaj że dzięki biznesowi który powstał w szemranych latach 90 ten kraj wstał z kolan. W koncowce latach 90 jeździłem po Polsce i chandlowalem warzywami i wiesz gdzie się dobrze handlowalo? w stolicy lub na slasku, tam gdzie ludzie mieli kase. Czy Ty uwazasz ze ja czyli gorszy sort nie przyczyniam sie do rozwijania naszego kraju, uwazam ze jak najbardziej. Zarabiam z żoną dwie srednie, na trojke dzieciakow dostajemy tysiaka takze ja tez place podatki, akcyze i nie mam zadnych ulg zwiazanych z prowadzeniem domu i rodziny. Ja place vat z pradu ty fakture w koszty vat za paliwo ty faktura koszty ja lodówkę ty faktura koszty i w fiskusie mowisz ze przecież ona dla pracownikow. No ale Ty za 16 r skarbowce musiales dac 2 miliony dochodowego taki jestes dobry i chojny, ale im wiecej dochodowego tym wiecej zarobiles do swojej kieszeni i dzieki komu? Dzieki Kowalskiemu bo on ten towar kupil i zaplacil swoimi pieniedzmi. I jeszcze jedno powiedz jaki biznes prowadzisz, a ja Ci powiem jakie wały kręcisz. Pozdro
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!