metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Mama ~Mama (Gość)13.05.2017 07:24

BRAWO KTOSIEK!w końcu ktoś myślący się odezwał.

64

Ktosiek ~Ktosiek (Gość)12.05.2017 22:15

I bardzo dobrze że jest 500+, teraz te cwaniaczki z biznesem przynajmniej doceniają ludzi. Jeszcze kilka lat wstecz jak człowiek się przeciwstawił to odrazu mówili że na twoje miejsce jest kilka osób i jak ci się nie podoba to wypad.
Prosta sprawa z kobietami pójdzie do pracy za 1500 to automatem przekroczy dochód, 500 zabiorą, dojazdy doliczyć i ewentualne przedszkole, zostaje 500 zł za miesiąc pracy.
Zaraz wylejecie na mnie pomyje żebym firmę założył i dał więcej pracownikom, ale jeżeli was jest nie stać aby dać więcej pracownikowi to zlikwidujcie jego etat skoro według was tak mało generuje zysku, albo wymyślcie taki biznes że będziecie się mogli godnie dzielić z pracownikiem. Zapomniałem o najlepszym pewien biznes mówi do mnie o programie 500+ " no darmozjady dostaną pieniądze i robić nie będzie komu" powiedział gość który jakiś czas temu dostał milion dotacji i stworzył jedno miejsce pracy. Co najlepsze o tym jest cisza że przedsiebiorcy, rolnicy dostają kwoty o których możemy sobie pomarzyc, a tu proszę biznes kupi auto (dla siebie) na firmę i już paliwo tańsze o VAT. Rolnik dopłaty do roli do paliwa i cisza, TAKA JEST UCZCIWOŚĆ W TYM KRAJU że szarego człowieka trzeba zgnoic , ale zapamiętajcie jedno jeżeli Kowalski będzie miał pieniądze to wszyscy będą mieć pieniądze.

155

gość ~gość (Gość)12.05.2017 19:03

Moja sąsiadka z klatki jest w ciąży z trzecim dzieckiem. Dnia jeszcze w życiu nie przepracowała.

134

Miki ~Miki (Gość)13.05.2017 10:58

Kobiety mają rodzic, pracować, wychowywać dzieci i najlepiej wszystko w tym samym czasie. Kobieta która pracuje i spełnia się zawodowo to wtedy mówią że zaniedbuje dzieci jak nie pracuje a jest z dziećmi to nie płaci podatków i też jest źle. Nikt się nie czepia ile zarabiają posłowie i ile mają dodatków a przecież to też z naszych pieniedzy. Jak nie dają źle jak dają jeszcze gorzej!

63

Gość2 ~Gość2 (Gość)13.05.2017 11:01

Czemu żeście się tak uczepili tego 500+ wielki szum wokół tego tematu robicie ale nikt nie widzi tego że patologia zwana alkoholikami od niepamiętnych czasów dostaje za to że pracować im się nie chce albo zasiłki z MOPS lub renty pijackie policzcie sobie ile to jest kasy w skali całego kraju tez z naszych podatków.

103

wan ~wan (Gość)13.05.2017 15:39

Robolowi brakowało na chleb gdyż do tej pory wykonywał pracę niewolniczą z wynagrodzeniem nawet 4zł na godz.Dzieci wychowywane były na świetlicach,ponieważ matka ,żeby zarobić na przysłowiową skórkę chleba pracowała po10-14 godz..a,pracodawcy,którzy różnymi nie zawsze czystymi sposobami stali się przedsiębiorcami opływali w luksusach.U nich pies mięsięczne utrzymanie ma na poziomie pensji pracowników.Ktoś to w końcu zauwżył

41

Ewa ~Ewa (Gość)13.05.2017 12:40

Mi sie faktycznie przrstało opłacać pracować.Biorę tysiąc i mam czas sie zająć dziećmi.A wczesniej za 1300zł pracowałam 6 dni w tygodniu i co drugą niedziele po 12h.A teraz sobie sama właścicielka stoi w sklepie i szuka naiwnej za 6 zł/h.Śmiech na sali te minimalne wynagrodzenia przy tylu godzinach w miesiącu.

123

500 plus ~500 plus (Gość)13.05.2017 20:45

A mimo moich 500 plus - to chciałabym pracować, np. w urzędzie pracy, gminy, miast itp. Mam wyższe wykształcenie. Przecież te konkursy na stanowiska administracyjne do tych urzędów to tylko proforma bo i tak wiadomo kto ma być zatrudniony.

91

Mieszkanka Piotrkowa ~ Mieszkanka Piotrkowa (Gość)12.05.2017 14:36

Jeżeli dajecie matkom 800 zł stażowego za 8 godzin pracy, to chyba normalne, że matki wolą dostać 500+ i być z dzieckiem w domu. Dajcie godne pensje to wtedy znajdziecie pracowników!

475

gbg ~gbg (Gość)12.05.2017 19:51

Chyba nie do końca sprawa jest taka prosta... . Zawsze przy takich dyskusjach zalecam rozejrzeć się wokół siebie. Kto z Twojej rodziny, znajomych rzucił pracę po uzyskaniu 500+ ? Warto zapytać znajomych czy ktoś zna taką osobę. I nie ma co się wpatrywać w margines bo to... margines. Natomiast wiemy wszyscy o podwyżkach pensji w dużych marketach, ponieważ bano się, że ludzie zaczną odchodzić z pracy. Nikt chyba nie zaprzeczy, że to pozytywny skutek. Poza tym lepsze 500+ niż ośmiorniczki. A jeżeli bezrobocie nie rośnie, to nie ma co szukać problemów na siłę.
A tak z innej beczki, wiecie że pani na kasie zarabia więcej od ratownika medycznego w pogotowiu?

132

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat