I bardzo dobrze , Ci co twierdza ,ze na zachodzie sie pracuje radze chociaz raz pojechac i zobaczyc ,a nie bzdury opowiadac . W tej chwili gdyby nie grafik czlowiek nawet by niewiedzial kiedy jest niedziela... .Chyba ,ze to pracodawcy tak sie bronia.Coz frak lezy dobrze w trzecim pokoleniu.
Jakie wolne, murzyn ma pracowac na swojego pana, niewazne czy to market, fabryka czy magazyny.
Bardzo dobrze i tak powinno byc.Prywatnym molochom wiecznie malo .Najlepiej zeby pracowac po 12 godzin i nie dopominac sie o wolne.STOP PRACY W NIEDZIELE :)
Po prostu Solidarność oraz PiS jako organizacje zdegenerowane moralnie tęsknią za komunizmem. Przypomnijmy sobie, że przewodniczący Solidarności był członkiem MO i przeganiał ludzi Solidarności w czasie strajków. Członkowie PiS m.in. Piotrowicz byli członkami PZPR, a Kaczyński jako bohater nie był internowany, bo się nie zgodził. Natomiast pan Terlecki ćpał sobie butapren i Macierewicza poczęstował i tak Antoniemu zostało do dziś. Taka grupa rządzi teraz Polską i wstyd mi, że Polacy ich wybrali. Mam nadzieję, że Ci co na to coś głosowali choć troszkę wstydzą się razem ze mną. A wracając do tematu. Proszę się odczepić od tego co robię w niedzielę. Nie jestem wierzący i nic nie powinno obchodzić Kaczyńskiego czy Dudę co robię w niedzielę. Odczepcie się od macicy mojej partnerki. Odczepcie się od mojej wolności. Jako organizację odnoszące się, a raczej klękające przed prałatami katolickimi pragnę przypomnieć, że ten Żyd Jezus sam przegonił kupców ze świątyni, a kim jest ksiądz katolicki sprzedający w niedziele różne sakramenty? Chcecie zrobić coś dobrego to opodatkujcie dochody kościoła, postawcie tam kasy fiskalne i zlikwidujcie Fundusz Kościelny. Ups ten Fundusz też pachnie wspomnieniami bo powstał 1950r.
Odnośnie Policji, Straży, Lekarzy to oni składają przysięgę czy coś w tym stylu a ja podpisałem tylko umowę i nikomu niczego nie przysięgałem ani nie ślubowałem że będę NIEWOLNIKIEM w każdą niedzielę! Państwo zrobiło ze swoich obywateli niewolników na rzecz obcego kapitału i prywatnych wyzyskiwaczy jak i tych "biznesmenuf" którzy na wczasy z rodziną jadą a pracownik 2 miesiące na wypłatę czekać musi!
a co z ludźmi, którzy handlują w niedzielę np. na stadionie? oni z tego żyją, to jest ich praca, utrzymują z tego rodziny. Jak ktos chce to niech zamykają markety i galerie ale drobnym przedsiebiorcom nikt nie powinien zabraniać pracy jesli chce pracować....
Niech zamkną jeszcze w niedzielę przedsiębiorstwa w Licheniu, na Jasnej Górze itp. Brawo PiS. Jestem z Was dumny.
Co za niekonsekwencja. Skąd taka troska o pracujących w sklepach, podczas gdy to całe larum nie jest podnoszone w stosunku do osób zatrudnionych w innych branżach? Dlaczego nikt nie martwi się o to, że kucharze, kelnerzy, kierowcy, pielęgniarki i wiele innych osób także chcieliby spędzić leniwe niedziele? Przecież niedzielne wyjścia do kina, do restauracji itp. to nie są zajęcia pierwszej potrzeby, przecież można wychodzić na miasto w tygodniu, po pracy. Skoro podnosi się, żeby przecież można chodzić na zakupy w tygodniu, dlaczego by nie chodzić do miejsc rozrywki w inne dni niż niedziela.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!