Co to komuna wraca? Czego solidarność szumi przecież jak ktoś pracuje w niedzielę to ma wolne w tygodniu i nie jest tak ,ze na okrągło ludzie pracują.Co za obłuda.Nawet jak się gdzieś w niedzielę wybiorę z rodziną to mam okazje wejść do marketu i cos kupić i jaki sens ma zamykanie marketów w świąteczne dni
I kolejna dobra zmiana. Parę tysięcy pracowników tych sklepów otrzyma wolny dzień, lepiej nawet - wolne tygodnie - po prostu, dotknie ich redukcja miejsc pracy. Jeżeli dodamy do tego "wielkie" zarobki w tych sklepach, to rządzący strzelili w kolano swemu elektoratowi (raczej tylko ci ze śmiesznymi wypłatami (prawie wolontariat) na nich głosowali)). Ale nic to - niedziela jest do pójścia do kościoła, poddanie owieczek indoktrynacji i strzyżeniu - przecież każdy dobry pasterz krótko strzyże swoje owieczki.
Jakoś nikt nie myśli o tym, że większość ludzi pracuje (nie dotyczy słuchaczy radyjka - oni są emerytami, a trzęsą Polską), a niedziela jest jedynym dniem kiedy można w spokoju zrobić poważniejsze zakupy. Do kościoła jak ktoś chce i tak znajdzie czas żeby pójść.
Oto, prawdziwi polacy i katolicy, Bogu przeznaczają wolną niedzielę od handlu. Wszystko na pokaz, demonstracja wiary na pierwszym miejscu. Modlą się pod figurą a diabła mają.............
Właściciel może zap....lać w niedzielę?
Widać chodzi o Boga klasy robotniczej kato - bolszewii PIS.
Niedziela powinna być dla Boga i rodziny.Niestety małe sklepiki na osiedlu Wyzwolenia są czynne cały czas i nasi mężowie w niedzielę spędzają tam miło czas na piwku.Ja wprowadziła bym zakaz sprzedaży alkoholu w dni świąteczne ,żeby matki ,żony i dzieci miały spokojną niedzielę bez stresu i awantur.
studenci pracujący w centrach handlowych też nie będa mogli dorabiać. A poza tym księża, pracujący w niedzielę, na tacę nie będą mogli zbierać?
Pytałem mojego Anioła Stróża i powiedział mi, że nie ma nic, ale to kompletnie nic, w niebiańskim kodeksie na temat pracy w handlu w niedzielę. Ja jestem już spokojny.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!