proste ,ktoś musi za to zapłacić ,wystarczy mieć własny dom i po kłopocie ,,,,,,,,,
Bo taki jest TBS - Spółka -Córka- Magistratu. Szukanie kasy na spłatę zadłużeń Mediateki.
Czyściciele kamienic. Czego nie rozumiecie? Kamienica po modernizacji, można dobrze sprzedać.
Ani spółdzielnia, ani TBS, ani wspólnota nie może zarobić złotówki na rozliczaniu ciepła. Wszyscy, którzy twierdzą inaczej delikatnie mówiąc mijają się z prawdą. Jeżeli gdzieś jest inaczej to jest to sprawa dla prokuratora. Proszę "uprzejmie donosić". Przypomnę, że każdy członek wspólnoty, spółdzielni ma możliwość wglądu do faktur i sprawdzenia rozliczenia. Sumę należności z faktur dzieli się zgodnie z regulaminem na wszystkich korzystających z ciepła. I tu mogą być różne rozwiązania w zależności od możliwości technicznych, przy czym opłata za moc zamówioną zawsze na m2, a za zużyte ciepło :
1. Podział na m2 z uwzględnieniem współczynników położenia mieszkania.
2. Podział wg podzielników elektronicznych lub wyparkowych przy czym od 40% do 70% (zgodnie z regulaminem) rozliczane jako koszty stałe (ogrzewanie piwnic, klatek sch., grzanie przez piony i straty na przesyle), pozostałe 30% do 60% proporcjonalnie do wskazań podzielników z uwzględnieniem położenia mieszkania.
3. Jeżeli są indywidualne ciepłomierze wg ich wskazań a co się nie zbilansuje z licznikiem głównym na węźle na m2. I tu ciekawostka. W PSM są dwa bloki z ciepłomierzami i logotermami i słyszałem, że to niezbilansowanie wynosi w zależności od sezonu od 45% do 55%.
Ja tam nie placilam przez dwa lata i odłaczyli.Wstawiłam koze i dużo taniej.Troche kartonów sie przyniesie z biedronki i ogrzewanie za darmo.Troche sie nakopci ale za darmo.
Elektoracie PiS-u, elektoracie Prezydenta Miasta Krzysztofa, nie narzekajcie, bo to Wy ich wybraliście. A teraz pozostało - ukłony wolno poddańcze i podejmowanie pod kolana okazując zrozumienie.
Córka mieszka w bloku przy Rzemieślniczej i nie narzeka na koszty ogrzewania. Może nadeszła pora podziękować miejskiej spółce i samemu decydować jak ciepło mam mieć w mieszkaniu.
W Piotrkowskiej tez już skończyło się opomiarowanie a wszedł ryczałt
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!