Współczuję chłopakowi ale czy naprawdę tak ciężko nauczyć się głuchoniememu pisania i czytania liter? Może wypowiedzą się osoby głuchonieme, które umieją pisać i czytać. Wiele takich osób wypowiadało się tutaj chocby w sprawie zagninionej Anny Merk. Więc pewnie wiele takich osób tutaj zagląda.
a widział kto zeby ZUS hojnie dawał renty ???? pan doktorek ma za co żyć wiec co go obchodzą ludzie niepełnosprawni !!!! a może stanie się cud i chłopak zacznie słyszec i mówic ? ŻYJEMY W KRAJU DZIWACTW I CUDÓW PRZECIEŻ !!!!POZDRAWIAM MAĆKA
P.S GDYBY BYŁ LUMPEM TO SZYBCIEJ DOSTAŁBY RENTE ONI MAJĄ SPECJALNE WZGLĘDY W KRAJU!!!!!!!!!
mam sąsiadów głuchoniemych i prosze mi wierzyć pisanie jest naprawdę trudne tj. zjadanie liter przestawianie itp.a do cholery jasnej jego rodzice tyrają na roli podatki czy krus pewnie też płacą więc chłopak powinien dostać te pare groszy renciny !!
Masz racje Ktosik,w naszym kraju przyznaje sie renty pijaka ktorzy maja padaczke od picia a tak naprawde niepelnosprawnych sie dyskryminuje,pijak jest chory na wlasne zyczenie!!!! Tyle sie mowi o urzednikach ze znajomoscia j.migowego ale to tylko gadanie,Ci ludzie maja problem z porozumiewaniem sie i dlatego nie sa przyjmowani do pracy bo kto sie z nimi dogada.
Co za bzdura!!!! Tez mam syna który jest gluchy i mam taki sam problem jak Ci panstwo,place ZuS i moj syn tez nie ma renty!Tylko ktos kto nie ma stycznosci z takimi ludzmi moze wypisywac takie niedorzecznosci!!!!!!!
A może wykopać z ZUS'y obiboków i znalazły by się pieniążki na rentę dla chłopaka!
Druga sprawa mój sąsiad hmmm powiem tak ma rentę ale czy powinien ją mieć? Pytanie pozostawiam bez odp tutaj ale na zdrowy rozum powiem, że NIE powinien :)
Tak więc kto ma plecy ten ma dobrze ale tak być nie powinno!
Szkoda chłopaka, że mieszka i żyje w Polsce.
Tu nie ma sprawiedliwości. Osobie niesprawnej ruchowo, nie wychodzącej samodzielnie z domu dali częściową, a człowiekowi uzależnionemu od umycia przez rodzinę pożałowano kiedyś niezdolności do samodzielnej egzystencji.
I ja wiem, jak wyglądają takie badania, współczują nam, karzą dbać o siebie i orzekają do pracy.
Pozdrawiam pokrzywdzonych.
Mam szwagra ktory jest gluchoniemy[oboje z zona]ma 17 lat pracy.W tej chwili nigdzie nie pracuje,bo w kilku miejscach odmowiono mu pracy ze wzgledu na jego kalectwo.Stawal na komisje o rente socjalna .Nie przyznali.W tej chwili jest mocno zalamany.Ci ludzie nie maja srodkow do zycia.Co maja dalej robic.Przeciez i tak sa skrzywdzeni.WOLAJA O POMOC!!!
nastąpił błąd w tej rodzinie oprócz Maćka jest piętnaścioro a nie pięcioro dzieci. A ci ludzie, którzy maja władze decydowac kto moze dostac rente a kto nie bardzo sie pomylili, nawet nie wiedza jak bardzo. Łącznie z tym lekarzem, który jest spokojny bo nie musi sie marwtic o swoją przyszłość. Podziwiam tą rodzinę a szczególnie jego rodziców, którzy poświęcili całe swoje zycie dla dzeci i wychowali ich na wspanialych ludzi. Dziekuję, ze jeteście!!!
MOJEMU GŁUCHONIEMEMU DZIECKU TEŻ ZABRALI RENTĘ BO JAK STWIERDZIŁ LEKARZ ORZECZNIK DO MIESZANIA CIASTA SŁUCH JEST NIEPOTRZEBNY SYN ZROBIŁ SZKOŁĘ Z ZAWODEM PIEKARZ I RÓWNIEŻ NA KOMISJI NIE ZAMIENIŁ Z NIM ANI SŁOWA BO NIE POTRAFIŁ SIĘ Z NIM POROZUMIEĆ
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!