W dniu 12.07 przypada rocznica Obławy Augustowskiej podczas której armia czerwona dokonała rzezi na ludności Polskiej. Mam nadzieję, że konfederacja równie godnie będzie obchodzić tą tragedię.
Gdyby nie wojna na Ukrainie większość z tych prawdziwych Polaków nie wiedziałaby co się wydarzyło na Wolyniu 80 lat temu.
Nie mieści mi się w głowie jak można było dokonać takich rzeczy. Moja wyobraźnia nie jest w stanie wyobrazić sobie jakim potworem trzeba być, żeby dopuścić się takich bestialstw. Oby pamięć nigdy nie umarła, a oprawców spotkał sprawiedliwy Sąd.
Zanim pojawili się niemcy i rosjanie to Polacy, Ukraińcy, Żydzi potrafili żyć razem.
Kim są obecni politycy w Polsce, że zbezczeszczone zwłoki pomordowanych, zakatowanych Polaków wołające o godny pochówek nie robią na nich wrażenia. Udają katolików, a zachowują się jak dzicy.
Brawo za pamięć, to jest nasza historia, co nie którzy się boją wstydzą, PiS tak promuje patriotyzm a tutaj zapomnienie.
Musimy pamiętać żeby do nas historia ta z Wołynia nie powróciła, jeszcze raz dziekuje wam z całego serca,,Nie o zemstę wołają lecz o pamięć"
Trudno jest mi uwierzyć, że w tym wydarzeniu chodzi o uczczenie ofiar rzezi Wołyńskie.
Co wy gowniarstwo pamiętacie usłyszałes i potwierdzasz mamy teraz wnuczków karać za dziadków wy jesteście cym...y weźcie się za dobrą pracę obiboki
To dzięki bzdurnym teoriom Jerzego Giedroycia fakty i pamięć o ludobójstwie Ukraińców dokonanym na Polakach przez lata były zapomniane i zakłamane.
Dzisiaj jest rocznica obławy augustowskiej. Dlaczego prawdziwi polscy Polacy nie pamiętają o rzezi dokonanej na polakach przez armię czerwoną?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!