metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
eP-cimów ~eP-cimów (Gość)14.11.2019 07:46

Nie grabisz liści .......... Straż Miejska napisze ci mandat .............

51

cynik ~cynik (Gość)14.11.2019 08:21

A jakże, chodnik przy Parku Poniatowskiego /ul.Żwirki/ bardzo jest "przyjazny" przechodniom.Bo jak złamać sobie cosik na gnijących liściach to tylko "ekologicznie". A jak tam tegoroczne miody piotrkowskie? Udały się "zbiory" bo jakoś cicho w tym temacie.

81

grek ~grek (Gość)14.11.2019 14:57

Jeśli to nie są tylko puste deklaracje to należy się cieszyć. Liście powinny być zgrabiane z chodników gdzie stanowią zagrożenie i rozkładane pod krzewami, drzewami do kompostowania. Takie rozwiązania są bardzo korzystne dla roślin. Żeby jeszcze tylko zaczęto uświadamiać ludzi jakim trującym badziewiem są tuje. Niestety z edukacją przyrodniczą póki co jest krucho. A jeśli chodzi o jeże to nie wstarczy sama kupa liści, potrzebne jest jeszcze przykrycie z desek. Najlepiej specjalny domek. Mało kto zdaje sobie sprawę jak pożytecznym stworzeniem jest jeż. W poszukiwaniu pożywienia rozkopuje ściółkę rozwalając w ten sposób legowiska komarów i kleszczy które wywleczone na powierzchnię przemarzają.

50

Ja ~Ja (Gość)14.11.2019 07:54

Łąki kwiatowe powstaną bo nie chce się kosić. Brak konkurencji dla ZIOM bo oni to miasto.

56

gość ~gość (Gość)14.11.2019 15:46

Dlaczego mam sprzątać chodniki przed posesją skoro płacę podatek, a miasto nie finansuje mi piasku, łopaty czy soli a ze mnie robi ciecia.

41

gość ~gość (Gość)14.11.2019 23:24

Szkoda ze tylko eco to pisanie w tym artykule a liscie kosili ostatnio w piotrkowie udajac ze to trawa :D

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat