metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
mm ~mm (Gość)20.08.2011 10:24

to najprzyjemniejsza wiadomość ostatnich dni . Precz z mini rondami, większości źle się na nich jeździ . Proszę zbudować porządne rondo , takie jakie jak np. na Łódzka- Kostromska albo 3-go maja- Roosevelta, Kostromska - Belzacka.

00

Doker ~Doker (Gość)20.08.2011 10:28

"mm" napisał(a):
Proszę zbudować porządne rondo

A nie uważasz, że w mieście są teraz ważniejsze wydatki? Np. nowe auto...

00

btdb ~btdb (Gość)20.08.2011 10:50

albo kolejny płatny parking w centrum...

00

apacz ~apacz (Gość)20.08.2011 11:11

I tak najlepsze rondo jest przy wjeździe do Piotrkowa od strony Sulejowa. Z każdej strony dwa pasy zjazdu a na ulicę Sulejowską jeden. Do tego ZERO oznaczeń poziomych powoduje samowolkę na tym rondzie.

00

Doker ~Doker (Gość)20.08.2011 11:54

Przyznam szczerze, że osobiście akurat do Ronda Sulejowskiego nic nie mam. Jeżdżę tamtędy bardzo często i zauważyłem, że najwięcej zagrożenia powodują tam niezdecydowani kierowcy, którzy najpierw czekają i przepuszczają nawet auta znajdujące się bardzo daleko a później wjeżdżają tuż przez inny pojazd...

00

Observer ~Observer (Gość)20.08.2011 14:30

To bardzo dobra wiadomość, że takich rond więcej nie będzie. Jeszcze lepszą byłaby ta, że mini rondo Kostromska-Polna byłoby zlikwidowane, a zbudowane tradycyjne. Przykładów daleko szukać nie trzeba. Fajne jest np. rondo imienia Agnieszki Osieckiej, by nie powiedzieć że wzorowe.

00

hmmm ~hmmm (Gość)20.08.2011 14:41

"apacz" napisał(a):
Do tego ZERO oznaczeń poziomych powoduje samowolkę na tym rondzie

Z tego co mi wiadomo (a mogę się mylić) nie ma podstawy prawnej by sygnalizować kierowców o ilości pasów zjazdowych z ronda. Nie rozumiem na jakiej zasadzie owe znaki poziome miałyby istnieć? Przed wjazdem na rondo - bez sensu; Jeśli mialyby bys na rodzie (za pierwszym zjazdem) to znak nie posiadałby żadnej wartosci informacyjnej bo kierowcy zorientowaliby się w tym miejscu, a nawet później niż do tej pory o zjeździe.

00

BLEKI BLEKIranga20.08.2011 14:52

w Piotrkowie - małe ronda - tylko u modystek...

00

marek oczywiście ~marek oczywiście (Gość)20.08.2011 15:13

Miasto powinno sprzedać dalej te zakupione minironda i odzyskać część pieniędzy. reszta do wpisania w straty.

00

nierob ~nierob (Gość)20.08.2011 16:02

wreszcie ktoś poszedł po rozum do głowy

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat