A za dwa tygodnie obowiązkowa kwarantanna poczynając od dzieci, kończąc na dziadkach i sasiadach
oto przecież chodzi, musi być pretekst do drugiego zamknięcia nas w domach, już słychać że loty pod koniec września i października nie ma bo europa ma być znowu zakmnieta
najpierw należałoby uruchomic w nornalnym trybie przychodnie
a dopiero otwierac resztę
Jakoś na wakacje do kurortów nikt się nie bał jechać, a teraz panika bo trzeba do szkoły do nauki i do pracy wrócić
W dawnych czasach twarz zasłaniali niewolnicy. Ile więc musi się jeszcze zmienić żeby nic się nie zmieniło??????????
Dlaczego nauczyciele masowo nie protestują przeciwko temu cyrkowi? Dlaczego nie pojadą pod ministerstwo z żądaniami przywrócenia normalności? Ja na samym początku widziałem, że to jedna wielka ściema, a nauczyciele jeszcze do tej pory się nie połapali? A przecież uważają się za elitę intelektualną pośród innych grup zawodowych. Coś chyba jednak kiepsko z tym intelektem u nich. Robią potulnie wszystko, co im władza wymyśli. A może siedzą cicho, bo boją się zwolnienia? Bo wiedzą, że w innej rzeczywistości się nie odnajdą? W sprawie podwyżek jedynie potrafią strajkować, a jak władza robi burdel z oświaty, to siedzą cicho i wykonują te wszystkie durnoty. Gdyby mieli trochę honoru, to masowo rzuciliby na biurka dyrektorów wypowiedzenia, zaraz po tym, jak minister wyskoczył z pomysłem zdalnego nauczania (bo to ewidentna zmiana warunków pracy, w dodatku na gorsze!). Siedząc cicho, nie protestując, sami przyczyniają się do ugruntowania w społeczeństwie przekonania, że ta "pandemia" jest prawdziwa, i że stanowi jakiś poważny problem. A to tylko jeden wielki cyrk, żeby społeczeństwo wziąć za pysk, żeby zniszczyć drobne podmioty gospodarcze, żeby wzrosło bezrobocie, i żeby odciąć potrzebujących od pomocy medycznej. No i żeby w ramach "pomocy" podnieść poziom zadłużenia. A zadłużenie jest formą zniewolenia. Nauczyciele muszą mieć świadomość, że aktywnie się do tego przyczyniają.
Dzisiejsza szkoła to dno, muł i wodorosty.
... skoro dyrektor i Sanepid decydują o wszystkim, to może po prostu zlikwidować MEN?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!