... skoro dyrektor i Sanepid decydują o wszystkim, to może po prostu zlikwidować MEN?
Dlaczego nauczyciele masowo nie protestują przeciwko temu cyrkowi? Dlaczego nie pojadą pod ministerstwo z żądaniami przywrócenia normalności? Ja na samym początku widziałem, że to jedna wielka ściema, a nauczyciele jeszcze do tej pory się nie połapali? A przecież uważają się za elitę intelektualną pośród innych grup zawodowych. Coś chyba jednak kiepsko z tym intelektem u nich. Robią potulnie wszystko, co im władza wymyśli. A może siedzą cicho, bo boją się zwolnienia? Bo wiedzą, że w innej rzeczywistości się nie odnajdą? W sprawie podwyżek jedynie potrafią strajkować, a jak władza robi burdel z oświaty, to siedzą cicho i wykonują te wszystkie durnoty. Gdyby mieli trochę honoru, to masowo rzuciliby na biurka dyrektorów wypowiedzenia, zaraz po tym, jak minister wyskoczył z pomysłem zdalnego nauczania (bo to ewidentna zmiana warunków pracy, w dodatku na gorsze!). Siedząc cicho, nie protestując, sami przyczyniają się do ugruntowania w społeczeństwie przekonania, że ta "pandemia" jest prawdziwa, i że stanowi jakiś poważny problem. A to tylko jeden wielki cyrk, żeby społeczeństwo wziąć za pysk, żeby zniszczyć drobne podmioty gospodarcze, żeby wzrosło bezrobocie, i żeby odciąć potrzebujących od pomocy medycznej. No i żeby w ramach "pomocy" podnieść poziom zadłużenia. A zadłużenie jest formą zniewolenia. Nauczyciele muszą mieć świadomość, że aktywnie się do tego przyczyniają.
Dzisiejsza szkoła to dno, muł i wodorosty.
W dawnych czasach twarz zasłaniali niewolnicy. Ile więc musi się jeszcze zmienić żeby nic się nie zmieniło??????????
Jakoś na wakacje do kurortów nikt się nie bał jechać, a teraz panika bo trzeba do szkoły do nauki i do pracy wrócić
najpierw należałoby uruchomic w nornalnym trybie przychodnie
a dopiero otwierac resztę
oto przecież chodzi, musi być pretekst do drugiego zamknięcia nas w domach, już słychać że loty pod koniec września i października nie ma bo europa ma być znowu zakmnieta
A za dwa tygodnie obowiązkowa kwarantanna poczynając od dzieci, kończąc na dziadkach i sasiadach
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!