metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
jest źle ~jest źle (Gość)27.10.2013 13:25

Związkowcy z ZNP obronili prawie wszystkie przywileje z karty nauczyciela,zapomnieli jednak że to bardzo drogo kosztuje.

00

gery ~gery (Gość)27.10.2013 14:09

jakie oni mają znudzone miny, kiedy będzie ten medal wreszcie, każdy myśli i szybciutko do domu..

00

ja ~ja (Gość)27.10.2013 21:36

Stanowisko ZNP w skrócie: Szkoły mogą być nawet puste ale nauczyciela zwolnić nie wolno, szkoła przecież nie jest dla uczniów!

00

mol molranga28.10.2013 00:19

Cytuję:
Obcy w domu, obcy jest w domu, kiedy to stało się
Obcy w domu, nie wiem dlaczego, obcy w domu jest
Obcy w domu, nawet na pewno chodzi z kąta w kąt
Nie pojęcia ja mam zupełnie zjawił on się skąd
Imię nosi jakie ja nie wiem, gdzie urodził się ?
Do tej pory obcy co robił mało co kto wie
To fatalne i nieprzyjemne, że obcy w domu jest
Czy ktoś wie gdzie schował się ?
Obcy w domu jest

00

ex-belfer ~ex-belfer (Gość)28.10.2013 10:03

Rozwiązać ten komunistyczny relikt!
Rączka rączkę myje, nepotyzm kwitnie, a szkoła schodzi na psy.
Inna sprawa, że takie "medale" dostają przyboczni swoich dyrektorów, a nie ci, którzy mają faktyczne zasługi dla uczniów!!!

00

ada ~ada (Gość)28.10.2013 12:31

Dlaczego broni Karty nauczyciela, która prowadzi do patologizacji tego zawodu? Sprawia, że lgną do niego słabeusze, bo pod jej ochroną czują się bezpiecznie. A zdolni, którzy chcą zarabiać lepiej, idą do szkół prywatnych.

00

jaga ~jaga (Gość)28.10.2013 14:23

Dyskusja staje się jałowa. Wszystko już powiedziano. Jest wiadomym, że nauczycieli jest zbyt wielu, pensum jest najniższe w Europie, poziom nauczania fatalny, przepisy regulujące to wszystko jeszcze gorsze. Uważam, że w tej chwili problemem nie jest udawadnianie potrzeby zmian, ale wola polityczna do ich przeprowadzenia.

00

psina lesina ~psina lesina (Gość)28.10.2013 14:39

"97300" napisał(a):
Czerwone leszcze, nie nawet nie leszcze, to płotki.

co za głębia wypowiedzi,rodem z gimnazjum,nie ubliżając gimbusom.

00

samożycie ~samożycie (Gość)28.10.2013 15:03

Za każdym razem gdy próbuje się bronić jakiś archaicznych przywilejów podnosi sie larum: "pogorszy się", "przywileje gwarancją jakości", "rynek nie może decydować". A guzik prawda, a najlepszym przykładem jest jedna z najlepiej "okopanych" profesji czyli korporacja prawnicza. Zlikwidowano ograniczenia, rynek się otworzył ceny spadły a świat... się jakoś nie zawalił. Za to w szkolnictwie niż demograficzny, uczniów o połowę mniej, za to ilość etatów bez zmian od dekady. I wszyscy płacimy więcej za... mniej pracy. Żadna praca nie hańbi, i jestem przekonany, że znalazło by się mnóstwo młodych ambitnych ludzi chętnych do pracy, nawet w gimnazjum, na pełen etat (40h) którzy wynagradzani byliby od postępów podopiecznych, a nie od wysługi lat i spokojnie można by im było płacić nawet 100% więcej gdyż... potrzeba by ich było dwa razy mniej, niż obecnie jest nauczycieli. A za takie pieniądze, moglibyśmy ściągnąć do zawodu najlepszych ludzi z pasją, a nie znudzonych życiem, uczepionych swych posadek, biernych ale wiernych członków ZNP. Tyle w temacie.

00

miara ~miara (Gość)28.10.2013 15:07

~ex-belfer napisał:Rączka rączkę myje, nepotyzm kwitnie, a szkoła schodzi na psy.Inna sprawa, że takie "medale" dostają przyboczni swoich dyrektorów, a nie ci, którzy mają faktyczne zasługi dla uczniów!!!
Niestety to prawda, bo w szkole zatrudnia się rodzinę.

10

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat