metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
kierowca 60+ ~kierowca 60+ (Gość)21.06.2024 16:50

Ci co wprowadzili bezwzględne piewszeństwo pieszego na prześciach dla pieszych, byli bez kszty wyobrażni, bo o ile dorośli ludzie, wchodząć na jezdnię spoglądają jeszcze na prawoi i na lewo, o tyle młodzież i dzieci patrzą tylko na swoją dłoń, tą w której trzymają smartfona,

198

gosc. ~gosc. (Gość)21.06.2024 17:09

Panie redaktorze. Po co ten komunikat "na radomszczańskich numerach". Czy to coś zmienia? (nie jestem z Radomska).

32

Ślepy ~Ślepy (Gość)21.06.2024 17:34

Pojazd zatrzymał się daleko za pasami więc raczej wcale nie widział pieszej a dowiedział się podczas samego uderzenia i dopiero wtedy rozpoczął hamowanie

50

Hmmm ~Hmmm (Gość)21.06.2024 19:31

Nie wypowiadam się w temacie tego zdarzenia, bo go nie widziałem. Dużo zdrówka dla poszkodowanej. Za to mogę spokojnie stwierdzić, że odkąd weszły przepisy dające pierwszeństwo pieszym w momencie zbliżania się do przejścia... to jest coraz więcej niebezpiecznych sytuacji. Czasy, gdy pieszy miał się rozejrzeć w lewo, w prawo i w lewo i dopiero przejsc, minęły bezpowrotnie. Teraz wielu ludzi wchodzi na przejście, bez podnoszenia głowy znad smartfona. Jeszcze gorzej jest w sezonie jesienno zimowym, gdy na przejściu znienacka pojawia się ludek w ciemnych ubraniach. Może ktoś pomyśli też o obowiązkach dla pieszych? Może chociaż obowiązkowe odblaski po zmroku? Sam jestem pieszym i kierowca i rowerzysta. Mam świadomość, że nawet jeśli mam pierwszeństwo, to warto czasami zatrzymać się i stracić kilka sekund niż spędzić kilka tygodni w szpitalu.

133

No i masz ~No i masz (Gość)22.06.2024 07:38

Kierowca z EP tylko blachy zostaly po zakupie auta.

02

C+e ~C+e (Gość)22.06.2024 05:12

Ja mam tylko jedno pytanie?Jak mozna zostac potraconym na pasach???No jak?!Czy piesi zostali pozbawieni oczu?Wchodze na pasy ok mam zielone światlo wchodze,ale nie na pale!Widze ze ktos gna to staje i tyle,az tyle!Korona mi z głowy nie spadnie.Lepsze to niz jazda na wozku.Jezdze zawodowo ciezarowka od 25 lat i najgorzej na pasach zachowuje sie gimbaza.Ludzie starszej daty utrzymują kontakt wzrokowy do ostatniej chwili a czasem nawet machna reka by nie hamowac ostro tylko przejechac.I takich ludzi cenie.

73

Maria Anna54 ~Maria Anna54 (Gość)21.06.2024 22:32

Jechałam MZK-ą dzisiaj i na pasy za Sądem z impetem weszła nastolatka wpatrzona w telefon przed autobus , gdzie kierowca wyjechał z zatoczki i sie rozpędzał powoli, i nagle hamował będąc juz na pasach , a my o mało z foteli nie wylecieliśmy.. to jest nagminne , jeżdżę codziennie do pracy i powrotem ... Kto to wymyślił pierwszeństwo pieszych ?

83

Ep ~Ep (Gość)22.06.2024 07:11

Aha Piesi nie zdają sobie sprawy,wrazie wypadki spowodowanego przez pieszego za wyrządzone straty sprawca odpowiada regresyjnie musi z własnej kieszeni naprawić szkody !
Więc Uważajcie, bo auta i naprawy coraz droższe
Ja Jeżdżę z kamerą i takiemu delikwentowi zawsze udowodnię jego winę

34

Haski ~Haski (Gość)22.06.2024 00:20

Pewnie musiała pilnie sprawdzić co słychać na Facebooku i Messengerze i dlatego nie widziała samochodu i weszła mu pod koła

34

go?ć_piotrkowianka ~go?ć_piotrkowianka (Gość)22.06.2024 07:54

Korzystając z okazji wypowiem się tutaj na 2 tematy.Primo: Możemy sobie ponarzekać na te przepisy ustanawiające pieszych do roli świętych krów, bo ci, którzy je ustanowili mają w d.... nasze narzekania i wcale ich nie obchodzą sytuacje do jakich doprowadzili na ulicach miast. Wysmarowali przepisy z Księżyca i cieszą się, że wsadzili kij w mrowisko między kierowcami a pieszymi. Secundo: piesi są tak zadufani w sobie na przejściach dla nich przeznaczonych, że wchodzą na zebry nie patrząc czy jedzie jakiś pojazd, bo ich to g...o obchodzi. Tak będzie zawsze dopóki ktoś mądry w tym kraju (a jak widać nie ma do tej pory takiego) spowoduje, że ten debilny przepis zostanie zmieniony. I tyle w temacie

65

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat