Ci co wprowadzili bezwzględne piewszeństwo pieszego na prześciach dla pieszych, byli bez kszty wyobrażni, bo o ile dorośli ludzie, wchodząć na jezdnię spoglądają jeszcze na prawoi i na lewo, o tyle młodzież i dzieci patrzą tylko na swoją dłoń, tą w której trzymają smartfona,
Panie redaktorze. Po co ten komunikat "na radomszczańskich numerach". Czy to coś zmienia? (nie jestem z Radomska).
Pojazd zatrzymał się daleko za pasami więc raczej wcale nie widział pieszej a dowiedział się podczas samego uderzenia i dopiero wtedy rozpoczął hamowanie
Nie wypowiadam się w temacie tego zdarzenia, bo go nie widziałem. Dużo zdrówka dla poszkodowanej. Za to mogę spokojnie stwierdzić, że odkąd weszły przepisy dające pierwszeństwo pieszym w momencie zbliżania się do przejścia... to jest coraz więcej niebezpiecznych sytuacji. Czasy, gdy pieszy miał się rozejrzeć w lewo, w prawo i w lewo i dopiero przejsc, minęły bezpowrotnie. Teraz wielu ludzi wchodzi na przejście, bez podnoszenia głowy znad smartfona. Jeszcze gorzej jest w sezonie jesienno zimowym, gdy na przejściu znienacka pojawia się ludek w ciemnych ubraniach. Może ktoś pomyśli też o obowiązkach dla pieszych? Może chociaż obowiązkowe odblaski po zmroku? Sam jestem pieszym i kierowca i rowerzysta. Mam świadomość, że nawet jeśli mam pierwszeństwo, to warto czasami zatrzymać się i stracić kilka sekund niż spędzić kilka tygodni w szpitalu.
Ja mam tylko jedno pytanie?Jak mozna zostac potraconym na pasach???No jak?!Czy piesi zostali pozbawieni oczu?Wchodze na pasy ok mam zielone światlo wchodze,ale nie na pale!Widze ze ktos gna to staje i tyle,az tyle!Korona mi z głowy nie spadnie.Lepsze to niz jazda na wozku.Jezdze zawodowo ciezarowka od 25 lat i najgorzej na pasach zachowuje sie gimbaza.Ludzie starszej daty utrzymują kontakt wzrokowy do ostatniej chwili a czasem nawet machna reka by nie hamowac ostro tylko przejechac.I takich ludzi cenie.
Jechałam MZK-ą dzisiaj i na pasy za Sądem z impetem weszła nastolatka wpatrzona w telefon przed autobus , gdzie kierowca wyjechał z zatoczki i sie rozpędzał powoli, i nagle hamował będąc juz na pasach , a my o mało z foteli nie wylecieliśmy.. to jest nagminne , jeżdżę codziennie do pracy i powrotem ... Kto to wymyślił pierwszeństwo pieszych ?
Aha Piesi nie zdają sobie sprawy,wrazie wypadki spowodowanego przez pieszego za wyrządzone straty sprawca odpowiada regresyjnie musi z własnej kieszeni naprawić szkody !
Więc Uważajcie, bo auta i naprawy coraz droższe
Ja Jeżdżę z kamerą i takiemu delikwentowi zawsze udowodnię jego winę
Pewnie musiała pilnie sprawdzić co słychać na Facebooku i Messengerze i dlatego nie widziała samochodu i weszła mu pod koła
Korzystając z okazji wypowiem się tutaj na 2 tematy.Primo: Możemy sobie ponarzekać na te przepisy ustanawiające pieszych do roli świętych krów, bo ci, którzy je ustanowili mają w d.... nasze narzekania i wcale ich nie obchodzą sytuacje do jakich doprowadzili na ulicach miast. Wysmarowali przepisy z Księżyca i cieszą się, że wsadzili kij w mrowisko między kierowcami a pieszymi. Secundo: piesi są tak zadufani w sobie na przejściach dla nich przeznaczonych, że wchodzą na zebry nie patrząc czy jedzie jakiś pojazd, bo ich to g...o obchodzi. Tak będzie zawsze dopóki ktoś mądry w tym kraju (a jak widać nie ma do tej pory takiego) spowoduje, że ten debilny przepis zostanie zmieniony. I tyle w temacie
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!