metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Jarek ~Jarek (Gość)24.01.2010 10:17

no i pewnie opłata parkingowa wzrośnie bo przecież ktoś musi za tą zamianę zapłacić
ps. a dlaczego w łodzi za 1/2 godziny płaci się złotówkę a w piotrkowie 1,5 zł ??

00

kk ~kk (Gość)24.01.2010 10:18

przeciez sklepy polo tez sa praktycznie obok siebie... no ale biedronka niewatpliwie opanowala miasto... mam nadzieje ze buduja kolejna biedrokne to tylko plotki i powstanie jakis lepszy sklep...

00

obiektywny ~obiektywny (Gość)24.01.2010 12:23

Dyskusja na ten temat zaczyna schodzić na psy. Jest normalną rzeczą że właściciel działek pomiędzy ul.Kopernika i Narutowicza chce zamienić się z miastem na działkĘ naprzeciwko sklepu Carlos żeby stworzyć w centrum miasta porządnną inwestycję. Szansa na zagospodarowanie centrum Piotrkowa. Chyba że wolicie nadal oglądać walące się stare budynki ......

00

kornik ~kornik (Gość)24.01.2010 13:48

Moim zdaniem jak ktoś chce wybudować jakiś budynek w którym mogą powstać jakieś miejsca pracy to niech stawia , nie powinno mu sie przeszkadzać , a parking to rzecz drugorzędna nie wiem po co ta debata na parkingu zarabia miasto i jak to bywa w takich instytucjach część pieniędzy po prostu wypływa do prywatnych kieszeni nie koniecznie legalnie a jak powstanie jakiś sklep to zawsze ktoś znajdzie tam pracę moim zdaniem powinno się pomagać ludziom którzy chcą otworzyć jakieś miejsca pracy i nie jest to ważne czy to będzie biedronka czy jakiś inny punkt

00

roman ~roman (Gość)24.01.2010 13:58

"obiektywny" napisał(a):
porządnną inwestycję.

skad wiesz ze to bedzie porzadna inwestycja?
Taka obiektywna twoja wypowidz jak ze mnie papiez.

00

BLEKI BLEKIranga24.01.2010 19:51

Hej, pawilon handlowy to mi się kojarzy ze starym spożywczakiem. Lepiej jakby tam wybudowali kolejną galerię handlową na przynajmniej 5 pięter, a na dachu byłyby restauracje, gdzie można by popatrzeć na Piotrków...

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga24.01.2010 21:11

Mam nadzieję, że będzie to sklep z prawdziwego zdarzenia, nie tak jak położona po sąsiedzku Biedronka, która zgodnie z prawem nie powinna zostać dopuszczona do użytku, gdyż nie ma miejsca na dostawy towaru. Obecnie rozładunek dostaw do tego sklepu odbywa się na ul. Narutowicza, gdzie obowiązuje zakaz zatrzymania. Nasz dbający o estetyzację mniasta prezydent jak zwykle tego nie widzi...

00

zet ~zet (Gość)25.01.2010 09:01

"bez-tajemnic" napisał(a):
zamiana dokona się dopiero po wybudowaniu przez prywatnego inwestora parkingu i po dokonaniu rozliczenia zamiany

znajacac piotrkowskie realia to pewnie nastapi zamiana parkingu na działke bez niczego. a historia zna przypadki takich super transakcji miasta z roznymi biznesmenami. chociazby wspomniec jaki mamy super stadion przy sikorskiego prawda?? ptak nam zrobil centrum sportu. zeby sie nie okazało ze tu bedzie taki sam przewał.

00

xx ~xx (Gość)25.01.2010 13:51

Jeżeli będziemy jeździć rowerami to też radni ustawią tylko, że parkomaty rowerowe. W przyrodzie nic nie ginie.

00

zulugula ~zulugula (Gość)25.01.2010 16:32

"zet" napisał(a):
znajacac piotrkowskie realia to pewnie nastapi zamiana parkingu na działke bez niczego. a historia zna przypadki takich super transakcji miasta z roznymi biznesmenami. chociazby wspomniec jaki mamy super stadion przy sikorskiego prawda?? ptak nam zrobil centrum sportu. zeby sie nie okazało ze tu bedzie taki sam przewał.

Dobra uwaga.
zreszta
to jest bardzo atrakcyjny plac. w porownianu do dzialek po przciwnej stronie.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat