Mam podobne zdanie. Za dużą wagę się przywiązuje do wszelkiej maści świadectw i certyfikatów. Przecież coś co nie ma certyfikatów wcale nie musi być gorsze! A wytyczną dla wszelkiej maści urzędów powinny stanowić opinie petentów, a nie jakieś dęte normy. Jeśli petent zostanie obsłużony sprawnie i fachowo, to w dupie będzie miał, czy urząd ma jakieś certyfikaty, czy nie. Sam doceni fachowość i podejście urzędników. A jeśli zostanie obsłużony byle jak, to tym bardziej urzędowe certyfikaty mu nastroju nie poprawią! I zwróćcie uwagę na następujący paradoks: przecież petent nie będzie wybierał między wieloma Starostwami Powiatowymi, kierując się tym, które mają certyfikaty, a które nie, prawda? Starostwo Powiatowe, pod które podlega petent jest jedno, więc czy ma ono certyfikaty, czy nie ma, to i tak alternatywy petent nie ma żadnej...
A te opłaty (w dodatku z publicznej kasy) za jakieś "certyfikacje" to mi przypominają kupowanie sobie dyplomu na bazarze...
byłam tam dziś załatwić sprawę i potwierdzam że wszystko robi super wrażenie i obsługa. mam nadzieję że nie tylko w dniu otwarcia lecz i później
no i dobrze , bo ich standardy odnoszą się do nas , petentów. żeby tylko stosowali, to będzie ekstra.
jak czytam te komentarze, to mi się nasuwa taka myśl - że jak cos robią nasze władze to źle, nic nie robią to też źle. A chyba to dobrze że jeszcze komuś w tym kraju chce się jeszcze coś zrobić -chociażby wyremontować jakąś kamienicę.
ale żeby tak było, to właśnie muszą być jakieś określone standardy, temu właśnie służy ISO. pokazuje firmom jak orientować się na klienta. aż dziw mnie bierze że starostwo spełnia te surowe wymogi . nie wydaje mi się, ale nie byłem tam jeszcze
Jeden z nich to taki ciężki, że aż o lasce musi się dźwigać. A mama mówiła mi - Jurek - idź na księdza, ale wolałem panienki.
Stanisław I Okrza, nie brzmi źle. Czyż i on też teraz nie powinien się ogłosić Królem?
http://piotrkowtrybunalski.naszemiasto.pl/artykul/bez-sciemniania-nie-cubale-nie-mazura,2197678,t,id.html#c8b29971e6024ad6,1,3,6
... i finansuje !!!
Najwyższe standardy w nowej siedzibie Starostwa Powiatowego? A jakie to? Koniec kolesiostwa, nepotyzmu i ciepłych synekur?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!