metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
PajCzi ~PajCzi (Gość)04.02.2015 10:33

Po prostu nie ma pracy. I tyle. jak by była praca, to by się zaraz pojawiły usługi i ludzie nie potrzebowali by wyjeżdżać. Ale do tego to trzeba by było zająć się na powaznie miastem, a nie tworzyć fasady z marmurów...

91

jasny ~jasny (Gość)04.02.2015 10:37

Starówka piotrkowska to przerażający obraz skutków współczesnego systemu komunistycznego.Gdyby miasto w swoim czasie oddało kamienice nawet za symboliczną złotówkę prywatnym właścicielom, to dziś nie byłoby tej kompletnej ruiny. Dziś byłyby z tego przynajmniej podatki od nieruchomości, a tak obraz gorszy jak po wojnie.
Jeśli przebudzenie następuje to dobrze ale szkoda ,że już z ręką w nocniku.

123

rejestratorka z 20-letnim stażem ~rejestratorka z 20-letnim stażem (Gość)04.02.2015 10:52

"konieczko--king" napisał(a):
http://www.se.pl/wydarzenia/politycy/chcesz-ominac-kolejki-do-szpitala-udawaj-ksiedza_524028.html[/cytat]
Ale jaka w tym sensacja? Skoro akurat się zwolniło miejsce na badanie, to czemu nie? Zapisy na badania są robione z wielomiesięcznym wyprzedzeniem. Nawet po kilka osób w tygodniu po prostu się nie stawia na te wysoko specjalistyczne i wysoko płatne badania. Nawet nie raczą one zadzwonić do rejestracji i uprzedzić, że nie przyjdą tego i tego dnia, na tę i na tę godzinę. Podobnie zresztą, jak i na wizyty do lekarzy specjalistów. Narodowa plaga. Bo gdy jesteśmy nieco wcześniej uprzedzeni, że taka osoba nie stawi się, to wtedy telefonujemy po kogoś następnego z kolejki. Beznadziejna prowokacja i szukanie poklasku w zamierających szmatławcach.

34

~PT ~~PT (Gość)04.02.2015 10:54

"jasny" napisał(a):

obejrzyj uwagę, dowiesz się co ci którzy wykupili kamienice za tą złotówkę robią z lokatora mi.

10

re: konieczko--king ~re: konieczko--king (Gość)04.02.2015 11:23

"rejestratorka-z-20letnim-stazem" napisał(a):
Skoro akurat się zwolniło miejsce na badanie, to czemu nie?

Szanowna Pani, proszę jeszcze raz przeczytać artykuł. Nie ma tam mowy o zwolnionym miejscu . Mowa jest o

Cytuję:
że tak powiem szczęście, że był termin szpitalny niezajęty

. Wynika z tego, że terminy są wyznaczane co najmniej na 2 sposoby: 1. termin zwykły (prawie roczny). 2. termin szpitalny (czyli jaki?).

41

135 ~135 (Gość)04.02.2015 11:24

czy ta fotografia LENINA coś oznacza!!!!

80

czerwono w magistracie ~czerwono w magistracie (Gość)04.02.2015 11:45

"135" napisał(a):
czy ta fotografia LENINA coś oznacza

Sposób zarządzania miastem, przekonaniami politycznymi, gospodarczymi, .... LENIN wiecznie żywy. A mówią, że Chojniak i jego ekipa taka prawicowa. A tu proszę, czerwono aż po oczach daje.

92

jasny ~jasny (Gość)04.02.2015 13:24

"~PT" napisał(a):
obejrzyj uwagę, dowiesz się co ci którzy wykupili kamienice za tą złotówkę robią z lokatora mi.

Nie jestem właścicielem kamienicy, ale Tobie serdecznie życzę żebyś nim został i utrzymywał na swój koszt lokatorów, którzy dewastują budynek i nie płacą czynszów.

51

sklave sklaveranga04.02.2015 14:28

"135" napisał(a):
czy ta fotografia LENINA coś oznacza!!!!

Gdzie Wy tam Lenina widzicie? To tylko uroczy sekretarz!
Więcej na stronie: http://sklave.manifo.com/

41

ZW ~ZW (Gość)04.02.2015 15:58

"konieczko--king" napisał(a):
http://www.se.pl/wydarzenia/politycy/chcesz-ominac-kolejki-do-szpitala-udawaj-ksiedza_524028.html[/cytat]
I co w tym dziwnego. Aby wykonać badanie tomograficzne tętnic kończyn dolnych położono mnie do szpitala. Do szpitala położyłam się we czwartek rano. Badanie wykonano w piątek po południu. Do domu wyszłam w sobotę, a wypisano mnie ze szpitala w poniedziałek (z wolnej stopy). Ja nie czekałam w kolejce kilka miesięcy. Szpital zapewnił wykorzystanie łóżek oraz zaoszczędził (dwie doby) na moim wyżywieniu. Reasumując: wszyscy zadowoleni.

30

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat