Można już nadawać imiona z obcych, choć, europejskich, kultur. Był już jakiś zatarg o Mercedes. ja czekam na Jesusów.
Zoja, Colin, Nelson - współczuję dzieciom.
Ja tam mam Marysię i Jasia, w prawie każdym kraju te imiona istnieją, więc jak się przedstawią to nie będzie problemu, gdziekolwiek będą.
Imię Nikodem też istnieje w każdym kraju, a dla TataMarcina jest to coś dziwnego. Trochę otwartości, to imię jak każde inne.
ps
może kiedyś będzie znów moda na imiona staropolskie, jak Marzanna, Mieszko czy Gniewko ;-)
Nikodem mi się już zawsze będzie kojarzył z Dyzmą. Tusk powinien zmienić imię na Nikodem.
A ja faceta rozumiem - mnie się kojarzy nie tylko z Dyzmą ale i ze słynnym gangsterem:) Wołanie dziecka Nikuś brzmi fatalnie a jak dorośnie to co? Panie Nikodemie? A jak mniej oficjalnie? Mój syn to Jaś i w każdej opcji brzmi dobrze
Chyba nie jesteś z tego samego pokolenia co TataMarcina:) Bo inaczej wyłapana by była ironia co do nadawania dzieciom oryginalnych imion tylko po to żeby okazać się lepszym niż inni. Miałem w klasie kolegę lat temu z 20 a na imię miał Tyberiusz i nie muszę mówić, że rodzina święta nie była wręcz przeciwnie. Wolę mieć pospolite imię i wyróżniać się czymś innym niż imię i uroda:)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!