Pusty śmiech mnie ogarnia.
Ja robiłem to już wielokrotnie (w Łodzi). Oto wskazówki:
1. Zgrywam filmik na płytę.
2. Redaguję pismo "Zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia wykroczenia", drukuję, podpisuję.
3. Film i pismo wysyłam listem poleconym do komendy.
4. Po jakimś czasie dostaję wezwanie (jak podasz telefon to do Ciebie zadzwoni policjant), zgłaszam się na komisariat na wyznaczoną godzinę. Zostaję przesłuchany. Wizyta trwa ok 1`5-20 minut.
Tak pracuje Wydział Ruchu Drogowego w Łodzi.
Jeśli w Piotrkowie nie wiedzą co z tym zrobić, zrób tak jak ja. Potrzebujesz gotowca?
Na tym nagraniu rzeczywiście widać wykroczenie drogowe. Ale uważaj. BO nie tylko kierujący, który wyprzedzał popełnił wykroczenie. Wykroczenie popełnił również kierujący pojazdem, w którym jest kamera. Wykroczenie to polega na przejechaniu podwójnej linii ciągłej na (godz. 12:21:06 - 12:21:08).
Jeśli zanotowałeś numer rejestracyjne tego pojazdu który cię wyprzedzał to pisz oficjalne zgłoszenie (sam napisz nie czekaj, aż policja to zrobi) i wyślij do komendy.
hehe ... to Proszę nie chodzić i nie pisać pism pt "uprzejmie donoszę".
Może warto zająć się swoimi sprawami ??
Hehe, dokładnie w tym samym miejscu kilkanaście dni wcześniej nagrałem podobnego agenta:
Niestety nie byłem na tyle blisko aby odczytać numery rejestracyjne.
Procedury. typowy tekst spławiający. Jak by to komendant nagrał w mediach by wałkowali, że jaki to on nie jest dzielny, obowiązkowy i takie tam plus nagroda. Procedury by nie istniały. Uczą nas tego - daj se siana. Jak masz za dużo czasu i cierpliwości to zapraszamy do komendy. Dziwicie się potem że ludzie nic nie widzą nic nie widzą nic nie słyszą. Ech
Oj tam, oj tam takie sceny na piotrkowskich ulicach są na co dzień , najczęści3ej na A. Krajowej obok komendy na przejściu dla pieszych.
Hmm, manewr wyprzedzania rozpoczął się jeszcze na przerywanej linii.. to nic nie znaczy?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!