metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
andi ~andi (Gość)04.05.2010 07:57

Dajcie pracę nauczycielom niektórych przedmiotów, jak np. historii, czy j. polskiego. "Wiekowi" nauczyciele pracują do oporu, a młodym nauczycielom nie daje się szansy albo pozostawia się 1/2 etatu i zmusza się ich do wykonywania innego zawodu. Tak nie powinno być. Zwiększenie liczby godzin w pracy nauczyciela spowodowałoby, że ci młodzi nie mieliby już żadnej możliwości zatrudnienia. Żal...

00

Tartu Tarturanga04.05.2010 08:28

Historycy mają szanse w IPN.
A co mają ludzie robić po stosunkach międzynarodowych???

00

arti2811 ~arti2811 (Gość)04.05.2010 08:29

To że zatrudniaja strszych niż młodszych to chyba wszędzie tak jest!I to że trzymja ich na niektórych stanowiskach do oporu.

Komentarz był edytowany przez autora: 04.05.2010 08:30

00

nauka ~nauka (Gość)04.05.2010 11:16

karta Nauczyciela powinna być zniesiona jak najszybciej:
1. Żadna grupa zawodowa nie posiada już karty
Karta Naczyciela broni i chroni nauczycieli złych, niedobrych

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)04.05.2010 13:55

"nauka" napisał(a):
karta Nauczyciela powinna być zniesiona jak najszybciej:
1. Żadna grupa zawodowa nie posiada już karty
Karta Naczyciela broni i chroni nauczycieli złych, niedobrych

Widać, że po weekendzie ma Pan/Pani dzisiaj gorszy dzień. Karta Nauczyciela to obecnie już ostatni argument, zresztą, już coraz słabszy, powstrzymujący nauczycieli przed masowym odchodzeniem z pracy. Znamy to stare porzekadło (życzenie), "obyś cudze dzieci musiał uczyć". Dopiero teraz, od 8-9 lat mnie więcej, rozumiem, jak dramatycznie prawdziwe są to słowa. Nie byłem i nie jestem nauczycielem. I prawdopodobnie nie będę. Mógłbym ewentualnie rozważać nauczanie w szkole, ale pod trzema warunkami: 1) Utrzymanie Karty Nauczyciela. 2) Comiesięczny dodatek za szkodliwe dla zdrowia warunki pracy i za bezpośrednie zagrożenie życia w kwocie 5 tysięcy złotych netto. 3) Jako nauczycielowi, będącemu od niedawna - jak wiadomo - funkcjonariuszem publicznym - wydanie broni palnej i zapewnienie prawnie możliwości jej użycia w obronie życia innego ucznia albo w obronie własnej. Nikt mnie nie przekona do innego zdania.

00

BLEKI BLEKIranga04.05.2010 15:19

Hej nauczyciele - wy nie pracujcie nad kartą nauczyciela tylko z uczniami, bo w głowach wam się przewraca od waszego nibymyślenia - "Obyś uczył cudze dzieci" :D

00

castro ~castro (Gość)04.05.2010 23:54

Jezeli ktoś faktycznie rzetelnie wykarze ile pracuja nauczyciele,to okarze się że nawet tych 18-tu nie wyrabiacie,chyba że podwójnie policzycie godziny w dzień nauczyciela,dzień chłopaka ,swięto kobiet,dzień wagarowicza,imieniny dyrektorki,imieniny klasy,dzień samorzadowca,wigilia czy też raczej śledzik jajeczko,roczny urlop,wakacje,ferie rekolekcje,migrena,globus itd. itp. mogę jeszcze wymieniać...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat