metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
~bbbb ~~bbbb (Gość)01.01.2017 21:02

A ja myślałem ze radni z Piotrkowa wytypowali mieszkańców tej wsi do darmowego wywożenia śmieci z m. Piotrkowa.

10

Krzysztof ~Krzysztof (Gość)18.12.2016 17:50

Jeśli Pan Marcin ma podejrzenia do osoby ,która może być winna włamaniom to powinien zgłosić to pani sołtys a już na pewno powinien to zgłosić policji ... Czemu Pan Marcin nie poszedł z podejrzeniami na policję ??

20

marzenka ~marzenka (Gość)18.12.2016 10:46

czytam ze zdumieniem wasze wpisy , na waszym miejscu bym się nie bała przecież macie bojowego i odważnego wójta więc się nie bujta jak gmina gminą słoiki nie zginą

20

***** ~***** (Gość)13.12.2016 21:52

A co tu do gadania ma sołtyska... ma chodzić do każdego mieszkańca i mówić żeby dom zamkną i słoiki pochował o ziemniakach nie wspomnę.

30

Walić pajacykow w rureczkach ~Walić pajacykow w rureczkach (Gość)12.12.2016 09:19

A wy jak cwaniakujęcie to jest dobrze?paru na jednego bo sami się boicie cebulaczki.

62

Darek ~Darek (Gość)13.12.2016 19:22

Niewiadomo czy chodzi o jednego moze jest ich kilku tylko jeden to robi a reszta go ochrania wiec trzeba byc ostroznym zeby nie dostac masakra co sie dzieje

20

Daniel ~Daniel (Gość)13.12.2016 19:16

Pewnie jakis małolat z sasiedztwa a ludzie robia panike pewnie był lub byli nacpani i kasy brakło a ludzie robia wielka panike

12

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)12.12.2016 23:28

Cytuję:
Miałam tylko 400 zł, to mu dałam. W ręku trzymałam telefon, wyrwał mi go i uciekł. (...) Zabrali rower wnuczki, wałek od kopaczki i kable od motoru. (...) ukradli dwie skrzynki jabłek. U sąsiadów zabrali cały worek ziemniaków, kosiarkę, weki. (...) Sąsiadowi ukradli gaz (...) Otruli psa. - Rzucili mu coś, na drugi dzień zrobił się bardzo gruby i w końcu zdechł

Sądząc po "łupach", to ten rabuś ma coś ewidentnie z głową. Na wsi się wszyscy znają, niech się kilku zbierze i niech będą w pogotowiu - wystarczy się wymienić numerami telefonów, a chociaż jeden numer niech podadzą każdemu z mieszkańców wsi. W razie kolejnej "akcji" napadnięty niech dzwoni pod ten numer, a odbierający niech wezwie szybko pozostałych - jest duża szansa, że w ten sposób uda się rabusia złapać. A jak już złapią, to niech sami zdecydują, czy wezwać policję, czy też nabić mu rozumu do łba sztachetami. To co zostało skradzione może budzić ubaw, ale otrucia psa ja bym takiemu nie podarował. Oj, spuchłby na pewno.

52

Martin.C03 ~Martin.C03 (Gość)12.12.2016 22:17

W okresie letnim każdy czuje się bezpieczny , bo mocherowe berety czuwały 24 h na dobe na ławeczkach, i pilnują porządku.

91

zbulwersowany. ~zbulwersowany. (Gość)12.12.2016 22:02

Tych kradziezy, rozrob itp w gminie dzieje się znacznie za dużo. W samej Woli nawet. Kradną kartofle, weki a nawet szklanki! Policja oczywiście nic z tym nie potrafi zrobić. A na pewno jest to złodziej z "sasiedztwa" Szkoda że takie poczynania nie mają konsekwencji karnych.

41

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat