Ten sam problem jest przy ul.Belzackiej tyle, że się wychodzą jeszcze przez toaletę. Spacerują po klatkach schodowych nawet na 4 piętrze. W dzisiejszych czasach jest tyle firm zajmujących się zwalczaniem gryzoni, no ale wiadomo dla spółdzielni są to koszta bo przecież płacimy chyba za małe czynsze.....porażka!!!!!
Problem szczurów jest również na Wyzwolenia. Gryzonie są podtrówane ale niezbyt regularnie, a przedewszystkim nieskutecznie. Walające się szczurze odchody i zapach ich moczu to norma w blokowych piwnicach. Częsty jest też widok przemykających gryzoni, ostatnio przytrafił mi się na przy blokowej studzience kanalizacyjnej i to w środku dnia (ok. godz. 14). Dwa lata temu samodzielnie rozkładałem trutki w swoim bloku co przyniosło pozytywny efek ale na krótki czas. Sprzyjają im tutejsze warunki, a głównie te niezabudowane śmierdzące śmietniki przy blokach i karma dla gołębi rozsypywana przez starsze panie. Po za tym nie ma już w piwnicach kotów które są dla szczurów nie tyle wrogiem naturalnym co konkurentem do "wspólnego stolika".
Szczura nie zwykle ciężko wstępie są cholernie inteligentne.. I np do takiej trucizny wysyłają najstarszego osobnika żeby sprawdził co to jest i jeśli np przeżyję to dopiero reszta zacznie to jeść.. A już nie wspomnę że kochają brut
Tak działa TBS i jego administracja ............... Panie obrażalskie nadąsane, gdy mieszkańcy zgłaszają uwagi, bo zakłucają rytuał picia kawy, plotkowania i nic nie robienia ............
Ciekawy temat na niedzielny poranek .trzeba dbać o porzadek to nie będzie problemu
Jaka normalna władza pozwala robić składowisko śmieci w mieście ??? Te szczury to z Juko wychodzą. Są nie tylko na Wysokiej ale na całym osiedlu wokoło Juko. Tam gryzonie mają jedzenie pod dostatkiem (codziennie dostawa) i idealne warunki do lęgu. Przy Juko szczury jak koty latają. Kto nie wierzy niech się przejdzie i posłucha pisków jakie dochodzą wieczorami z tamtych okolic
Trzeba jeszcze skuteczniej pozbywać się kotów, bo przecież śmierdzą. Mieszkam na tym osiedlu, mam koty,a szczury widuje jedynie jako pozostawione dla mnie "prezenty".
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!