metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
prawy ~prawy (Gość)30.03.2012 10:34

Start o godzinie 18.00 - ciekawe ilu z tych rowerzystów będzie miało światełka ? Jak znajdę czas to wybiorę się tam z aparatem...

00

robert3940 ~robert3940 (Gość)30.03.2012 11:32

Dobrze pomyślałeś. Dużo krzyczą ale jeżdżą jak chcą. Płaczą o ścieżki rowerowe, a tam gdzie są to jeżdżą po ulicy (ul. Rolnicza i Karolinowska).

00

gość ~gość (Gość)30.03.2012 11:39

Ale bardzo proszę najpierw o douczenie rowerzystów jak powinni być ubrani i oświetleni aby byli widoczni na drodze,Niektórzy nie wiedzą że poasy są dla pieszych i na biegu wjeżdzają na jezdnie lub jadą po jezdni wzdłuż jezdni.

00

P51 ~P51 (Gość)30.03.2012 11:46

"robert3940" napisał(a):
tam gdzie są to jeżdżą po ulicy (ul. Rolnicza i Karolinowska).

A gdzie ty widziałeś ścieżkę rowerową na Rolniczej???.
A za przejazdem w kierunku Krętej ( i sama Kręta) to są same "ścieżki", bo ulicą to trudno nazwać...;->

00

beret beretranga30.03.2012 11:47

po pierwsze ścieżki to są w lesie.
po drugie art.33 PoRD mówi:
Art. 33. 1. Kierujący rowerem jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeśli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić. Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym.
to co jest na Karolinowskiej i Rolniczej to jest tzw. ciąg pieszo rowerowy czyli droga dla rowerów i pieszych która nie obliguje rowerzysty do korzystania z niej ( i bardzo dobrze bo to jak została zrobiona woła o pomstę do nieba)

00

Fredro ~Fredro (Gość)30.03.2012 11:57

światełka obowiązuja rowerzystów tylko po zmroku.

00

beret beretranga30.03.2012 12:08

"gosc" napisał(a):
jadą po jezdni wzdłuż jezdni

a gdzie mają jechać, W BOK?

00

o. Tadeo ~o. Tadeo (Gość)30.03.2012 12:45

"prawy" napisał(a):
Start o godzinie 18.00 - ciekawe ilu z tych rowerzystów będzie miało światełka ? Jak znajdę czas to wybiorę się tam z aparatem...

Przyjedź z aparatem...i weź coś do jedzenia bo będę głodny.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga30.03.2012 12:48

"Fredro" napisał(a):
światełka obowiązuja rowerzystów tylko po zmroku.

Serio? A nie tak jak inne pojazdy przez całą dobę? Pokaż mi przepis, który potwierdza Twoje zdanie.

00

wonski ~wonski (Gość)30.03.2012 12:49

sranie w banie.! po zmianie czasu światełka obowiązują od jakiejś godziny +/- 20. Wtedy to już wszyscy bd. siedzieć w domu albo gdzieś na grillu ;DD
wyjdz czlowieku sam z 4 ścian albo z pojazdu mechanicznego udajesz zalatanego za nyndzą za pinindzem wyjdz do ludzi wtedy porozmawiamy o komunikacji.
sam jestem kierowcą samochodu i wiem jak kierowcy jeżdżą... a ja osobiście w Piotrkowie wole jeździć po ulicy niż po ścieżkach rowerowych z wiadomych przyczyn.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat