Start o godzinie 18.00 - ciekawe ilu z tych rowerzystów będzie miało światełka ? Jak znajdę czas to wybiorę się tam z aparatem...
Dobrze pomyślałeś. Dużo krzyczą ale jeżdżą jak chcą. Płaczą o ścieżki rowerowe, a tam gdzie są to jeżdżą po ulicy (ul. Rolnicza i Karolinowska).
Ale bardzo proszę najpierw o douczenie rowerzystów jak powinni być ubrani i oświetleni aby byli widoczni na drodze,Niektórzy nie wiedzą że poasy są dla pieszych i na biegu wjeżdzają na jezdnie lub jadą po jezdni wzdłuż jezdni.
A gdzie ty widziałeś ścieżkę rowerową na Rolniczej???.
A za przejazdem w kierunku Krętej ( i sama Kręta) to są same "ścieżki", bo ulicą to trudno nazwać...;->
po pierwsze ścieżki to są w lesie.
po drugie art.33 PoRD mówi:
Art. 33. 1. Kierujący rowerem jest obowiązany korzystać z drogi dla rowerów lub pasa ruchu dla rowerów, jeśli są one wyznaczone dla kierunku, w którym się porusza lub zamierza skręcić. Kierujący rowerem, korzystając z drogi dla rowerów i pieszych, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność i ustępować miejsca pieszym.
to co jest na Karolinowskiej i Rolniczej to jest tzw. ciąg pieszo rowerowy czyli droga dla rowerów i pieszych która nie obliguje rowerzysty do korzystania z niej ( i bardzo dobrze bo to jak została zrobiona woła o pomstę do nieba)
Przyjedź z aparatem...i weź coś do jedzenia bo będę głodny.
Serio? A nie tak jak inne pojazdy przez całą dobę? Pokaż mi przepis, który potwierdza Twoje zdanie.
sranie w banie.! po zmianie czasu światełka obowiązują od jakiejś godziny +/- 20. Wtedy to już wszyscy bd. siedzieć w domu albo gdzieś na grillu ;DD
wyjdz czlowieku sam z 4 ścian albo z pojazdu mechanicznego udajesz zalatanego za nyndzą za pinindzem wyjdz do ludzi wtedy porozmawiamy o komunikacji.
sam jestem kierowcą samochodu i wiem jak kierowcy jeżdżą... a ja osobiście w Piotrkowie wole jeździć po ulicy niż po ścieżkach rowerowych z wiadomych przyczyn.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!