metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
guzgu ~guzgu (Gość)17.02.2012 10:00

a odpowiedzialni za ten stan napinali się od pażdziernika ubiegłego roku

00

baranek ~baranek (Gość)17.02.2012 10:17

Dokładnie. Już w listopadzie było mówione, że PEUK jest przygotowany na ataki zimy. Zimy nie było praktycznie aż do lutego, a teraz nikt nic nie robi.

00

rhett ~rhett (Gość)17.02.2012 10:24

Popieram nadawcę listu!!!

00

cyc ~cyc (Gość)17.02.2012 10:31

O ul. Kostromska to ktoś zapomniał. Referendum czas zacząć.

00

syn ~syn (Gość)17.02.2012 10:40

Może należy sprawdzić jakie to umowy miasto podpisało z firmami które są odpowiedzialne za odśnieżanie? Może faktycznie tak ma być i to bez kar umownych?

00

Władek życzliwy ~Władek życzliwy (Gość)17.02.2012 10:45

Zgadzam się z przedmówcą.
Na drogach jest jak na stoku narciarskim.
Czy musi ktoś zginąć, aby służby wzięły się za robotę.
Panowie, za coś te pieniądze bierzecie nie?

00

Myśliciel Myślicielranga17.02.2012 10:45

Popieram. Indolencja naszych drogowców jest zatrważająca.
Wczoraj miałem namiastkę kuligu na ul. Kostromskiej, tylko niestety w sanie zamienił się mój samochód. Jadąc bardzo wolno (ok.20km/h) przy próbie hamowania na wysokości kwiaciarni za Focusem, samochód zatrzymał się na d... innego samochodu tuż przed rondem, taki był lód (o zalegającym śniegu już nie wspominając) - a to nie jedyny taki przypadek tego dnia (wiem z opowieści). I kto mi teraz zapłaci za szkody? Oczywiście kłócić się z UM nie mam zamiaru, bo i tak stoję na przegranej pozycji.
Jeśli włąściciel posesji nie odśnieży chodnika, można nasłać na niego Staż Miejską. A co z ulicami? Wstyd, aby w prawie 80 tys. mieście były takie problemy z podstawowymi sprawami, jak odpowiedni stan dróg.

00

sklave sklaveranga17.02.2012 10:48

Stan dróg jest odzwierciedleniem naszej sytuacji gospodarczej. Ano chcieliśmy cudotwórcę i bajarza by został premierem???? By jedyna nieomylna, światło narodu POkazała swe oblicze to i mamy to co chcieliśmy jak w bajce Andersena Królowa Śniegu.
Koszty odśnieżana wzrosły do niebotycznych sum godzina pracy pługopiaskarki kosztuje ponad 1800 zł i w tym czasie odśnieży 6 kilometrowy odcinek ulicy o niewielkiej ilości śniegu powiedzmy warstwie do 5 cm.
Ależ ci włodarze są hojni!!!!!!Bo płacą nie ze swoich.
Czy nie lepiej by było zatrudnić bezrobotnych??
http://sklave.manifo.com/

00

piotrkowianin i  nie PO ~piotrkowianin i nie PO (Gość)17.02.2012 11:09

[DO SKLAVE - przestań pieprzyć głupoty co ma piernik do wiatraka. Za nasze miasto odpowiada pan Chojniak i nie wciskaj tu PO. Ogólnie rzecz biorąc najlepszym gospodarzem miasta był poprzednik mimo że rządził z kicia.

00

piotrkowianin i nie z PO ~piotrkowianin i nie z PO (Gość)17.02.2012 11:25

drukujecie wybiurczo - ostre o Chojniaku na bok haha

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat