Niech radny idzie do parku i osobiście puści owego pawia. A do sprzątania niech zaangażuje innego radnego. Chętnie popatrzę.
Przecierz kilkanascie a nawet kilkadziesiąt lat temu po parku spacerował paw .Nikomu nie przeszkadzał a nawet się podobał,więc dlaczego nie miał by nastąpić wielki "come back"?
pawia można puścić na samą myśl o piotrkowskich radnych lekarzach i działalności całej rady
Panie Radny.
Paw to siedzi w magistracie. Obok niego kręci się stado kruków i wron. Jakoś nie wiadać żeby się tego "ptaka" bały. Wprost przeciwnie.
W każdym parku na drzewach gniazdują ptaki. Chyba, że pan radny Winiarski będzie chodził po drzewach i sam za ptaki polował na muchy i inne robactwo. Dokąd te wszystkie ptaki mają się przenieść? Oj panie radny jak nie na pływalni to w parku szuka pan problemów. Jestem przekonana, że dla pana była i jest pierwsza i ostatnia kadencja w radzie miasta. Baj, baj. Mnie też denerwuje, że w radzie miasta jest za dużo lekarzy i nauczycieli. A na dodatek prezydent też jest nauczycielem.
Kiedys w parku wypuszczono sowy, ale widac to nic nie dało. Moim zdaniem sokół byłby najlepszy, albo tak jak na lotniskach pasażerskich puscić przez głośniki spiew sokoła. Powinno pomóc. Jest jeszcze inne rozwiazanie jak zawrzeć umowę ze Związkiem Łowieckim i wystrzelać połowę tego ptactwa. Kiedyś jeszcze zniszczono gniazda wodą z węży strażackich. Nie po raz pierwszy " ochrona przyrody" uniemożliwia korzystanie z rekreacji w parku.
Pawia może puścić każdy,kto zawita do parku i zostanie zbombardowany wronim łajnem podczas nalotu dywanowego.Czy nie sądzicie,że radny zakpił za pomocy tej gry słów z miejskich służb od lat nie mogacych sobie poradzić ze skrzydlatymi terrorystami? cóż za przyjemność spacerować po alejkach pokrytych białą,śmierdzącą breją?
Karzewnik nigdy nie był orłem, to teraz zachciewa mu się sokoła.... a może tym sokołem jest były jego pryncypał prezes od wody .... wyższe ceny to i lepsza praca .....
Szkoda pawia, długo by nie pożył dzięki piotrkowskim drechom i gimbazie oblegającej park.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!