Motocykle to pikuś. Najgorsze są sportowe zamochody, ścigające się po 2-3 sztuki, dzien w dzień od godziny 22 na trasie skrzyżowanie a sikorskiego kostromska, meta za wiaduktem kolejowym w ciagu drogi 2 pasmowej -gdzieś koło hali targowej.
Policji nigdy tu nie widziałem....
Policja monitoruje ?? Niby w jaki sposób ?? To jest przyzwolenie z ich strony, nie dopełnienie obowiązków oraz działanie na szkodę mieszkańców zwiększające zagrożenie, bo z każdym przejazdem taki pirat pozwala sobie na więcej
Piraci dobrze wiedzą kiedy drogówka kończy zmianę - przykład z wczoraj gdzie dwa policyjne motocykle stały na Sikorskiego i zaraz jak odjechały po 21, to przeleciał rekordzista i mało szyby w oknach ludziom nie popękały
A co piotrkowska policja może? Bociana uratować, to jest tyle na co ich stać.
Zapraszam Panów Policjantów na ul.Przemysłowa w biały dzień wyścigi tego który kiedyś próbował przeciąć MZK-e. Strach rowerem jechać z dziecmi
Zgłaszajcie takie rzeczy na krajowej mapie, niech im statystyki się pokażą, bo telefonu na dyżyrkę czy sekretariat są bezsensu -- czekam na jakąś kraksę wtedy będzie płacz i zrzutka dla poszkodowanych ...
https://mapy.geoportal.gov.pl/iMapLite/KMZBPublic.html
Jakieś trzy lata temu jak się nie mylę cały piotrkowski Garnizon to miał jakieś 330-350 etatów. Zatrudnionych było około 310 na zwolnieniach lekarskich i macieżyńsko/tacieżyńskich przebywało około 25. Zatem w czynnej służbie teoretycznie było około 290 może 300 osób. Należy od tego odjąć całą kadrę dowódczą z obsługą to jakieś 20% czyli ok.60 osób. Mamy już ok.240 osób. odejmiemy od tego całą dyspozytornię to jakieś kolejne 10 osób. Mamy ok.230 osób. kolejne 20 osób to ci policjanci co jeżdżą na mecze piłkarskie po całej Polsce pozostaje około 210 osób. Odliczając wsparcie prokuratury różnych stróktór siłowych i więziennictwa jakieś 10 osób to pozostaje w garnizonie około 200 osób. Należy odliczyć tych na urlopach wypoczynkowych to jakieś 25 osób. Pozostaje już około 175 osób. Te osoby pracują na powiedzmy na 3 zmiany. Czyli 4/5 w dzień (około 140osób) i 1/5 w nocy (około 35 osób). Patrole są dwuosobowe czyli zespołów teoretycznie w dzień jest 70 a w nocy 18. musimy tutaj napisać mamy techników, mamy dochodzeniówkę, mamy prewencję, mamy wreszcie ruch drogowy. z moich obserwacji wynika, że najwięcej mamy prewencji potem dochodzeniówka, drogówka i technicy. Jeśli nawet podzielimy 175 osób następująco technicy 15osób na resztę pozostaje około 160 osób. więc prewencja to około 100 osób dochodzeniówka 30 osób to na drogówkę przypadnie jakieś 30 osób. te 30 osób ma zapewnić bezpieczeństwo około 160.000 osób w Powiecie piotrkowskim (łącznie 11 gmin) i w Piotrkowie trybunalskim. Mamy tu teoretycznie 15 zespołów które zapewniają bezpieczeństwo 7 dni w tygodniu 24 godziny na dobę wychodzi w dzień jakieś 12 zespołów a w nocy 3. Zaznaczam że dane są tylko moją analizą nigdy nie byłem i nie mam nikogo z rodziny zatrudnionego w tej formacji to tylko moja analiza ze strzępów informacji pozyskanych na przestrzeni kilku lat z różnych oficjalnych źródeł. Czy tak jest na prawdę?
Jak tak wszyscy psy wieszają i plują na policji nagrywają kombinują a teraz nagle gdzie jest policja zdecydujcie się wreszcie
Rondo zelazna dmowskiego tam jest kamera i codziennie wieczorem drifty tego nie mozna wylapac ???
Najlepszy jest osobnik dzwoniący do piotrkowskiego radia i marudzący że motocykle jeżdżą bez wydechów, jeżdzę na moto już trochę i nie pamiętam, żebym spotkał kogoś kto jeździł by bez układu wydechowego. Jak ów osobnik nie słyszał jeszcze motocykla bez wydechów to niech się cieszy i śpi spokojnie, a nie podsłuchuje jak ludzie jeżdzą ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!