Teraz z kościoła po wino mszalne będą musieli chodzić ponad 250m. Czy to przeżyją?
Mam nieodparte wrażenie, że istnieje nagonka na wszystkie monopolowe w tej okolicy i nie tylko...Burza w szklance wody i wyolbrzymianie sytuacji Cóż...jeszcze się taki nie urodził, co by wszystkim dogodził...;)
Facet dostał pozwolenie na otwarcie sklepu więc znaczy że może tam być i basta. jak się ludziom nie podoba to niech tam nie chodzą. Jak nie będzie klientów to sklep sam sie zamknie. A idąc inaczej dlaczego sklep ma być zamknięty kiedy jeden głupi człowiek (lub grupa emerytów) ma widzimisię żeby nie było sklepów.
Tacy wszyscy mądrzy!!! Ale jak ktoś po ryju dostanie albo jego dzieciak to zaraz pobiegnie na policję i larum wielkie robi bo piwożłopy stoją i zaczepiają! Kupili sobie alkohol to do domu albo na swoją działkę a nie wystawać pod klatkami...drzewami i odlewać się gdzie popadnie! Wynaturzenie kompletnie ale cóż - próżno szukać kultury..nie tylko kultury picia...A najlepiej jakby do Sowy i Przyjaciół się wybrali - tam i poużywają i pochlają i pogadają w swoim "języku"..
jakby ta nasza kochana straz miejska tam czesciej jezdzila to by nikomu to nie przeszkadzalo ale w pobliskim mini parku przy ul 9 maja stoja ,zlopia ,pruja sie cale noce a ani straz ani policja nic z tym nie robi mimo interwencji ludzi z okolicznych blokow. niektorzy wola "pilnowac" radaru ,po co nam ta straz??? wykazcie sie ze jestescie potrzebni .
A ty nie kupujesz w super i hipermarketach? Gdyby nie te markety to w tych sklepikach byś miała takie ceny że byś się z...ła z wrażenia. Konkurencja zmusza tych sklepikarzy do obniżania cen i nie stosowania wysokich marż. W marketach kupują nawet przedsiębiorcy do lokali gastronomicznych i firmy kateringowe.
Jak sie tak obawia o ta cisze nocna to niech sie na wies wyprowadzi
Trzeba tak jak zrobili w Radomsku rozwiązać straż miejską. najlepiej niech PIO przeprowadzi referendum - Czy jesteś za rozwiązaniem straży miejskiej? Jestem pewny, że frekwencja będzie ponad 50 procent a i PIO zdobędzie sobie popularność.
Ja jestem za.
W bloku jest średnio 80 rodzin, a tylko jednej to przeszkadza, więc jak ma jakiś z tym problem, że się jakiś sklepik otworzył osiedlowy to niech po prostu zmieni lokal w którym mieszka na inny (można się zamieniać). Może i jest tu osiedlowa Planeta i stoi praktycznie przy samym bloku, ale nikomu to nie przeszkadza, bo ludzie sami tam chętnie chodzą po alkohol.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!