metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Busy ~Busy (Gość)27.09.2014 08:14

Ja to bym busami jeździł, tylko jeden warunek... Żeby były rozpisane, którędy jeżdżą!! Bo jak widzę napis na tabliczce przystanku początkowego i końcowego, to skąd mam wiedzieć, przez którą część miasta przejeżdża, gdzie się zatrzymuje? Rozkładów też z reguły nie widzę na przystankach. Po prostu, czasem mnie jakiś mija. A MZK ma wszystko ładnie rozpisane i gdziekolwiek bym nie wyszedł, tam mogę się wcisnąć i dotrzeć. To ten główny powód...
No i taki bus w środku lata - nie dość, że wszystko pozajmowane, to jeszcze duchota. Ale to już kwestia tylko dla malkontentów. Najgorszy jest ten brak zorganizowania...

121

bobi ~bobi (Gość)27.09.2014 08:38

Pamiętam swego czasu jak inspekcja ruchu drogowego stała na stacji PKP, w tym dniu ani jeden bus nie zawitał tam na przystanek. Czemu?, Z prostego powodu Mandat za stan techniczny pojazdu. Dawno już nie Korzystałem z Busów i MZ-tek z tego co pamiętam mz-ki wypadały bardziej na +, niby bilet droższy ale jakoś tak lepiej pod względem "przestrzeni osobistej", za to busem szybciej mi się zdawało i taniej rzecz jasna, fakt w ciasnocie ale taniej :D . Fakt artykuł pisany wyraźnie w 1 stronę bo i mz-ka potrafi być przeładowana :P

55

Jakub ~Jakub (Gość)27.09.2014 08:44

Pieknie sie to czyta, zeby MZK weszlo na "wyzszy poziom" musi wymienic zaloge kierowcow. Jezdza same furiaty i chamy.

1210

ech ~ech (Gość)27.09.2014 08:56

Ja lubię jeździć minibusem.Mam problemy z chodzeniem i zawsze gdy poproszę kierowca zatrzyma mi się w bezpiecznym miejscu i to nie koniecznie na przystanku. Kierowcy MZK są tak bezczelni ,że potrafią zamknąć drzwi przed nosem i odjechać.Zdarzyło mi się jechać MZK-ą ,a kierowca cały czas prowadził jedną ręką i pisał sms-y.

1013

Piotrkowianin Piotrkowianinranga27.09.2014 09:38

Cytuję:
Choć firma Public Transport Consulting przedstawiła scenariusz zmian, jakie powinny zostać wprowadzone, propozycji - zwłaszcza nowej formy rozliczania - nie zaakceptował jednak prezes piotrkowskiej spółki MZK.

Zaraz. To on podejmuje decyzje w tym temacie? A od czego są radni i ZDiUM (dawniej: Zarząd Dróg i Komunikacji), który ponoć ma zarządzać komunikacją? Ten sam prezes nie tak dawno temu twierdził, że odmłodził tabor MZK. Tak odmłodził, że średnia wieku wynosi 19,7 roku: http://www.mzk.piotrkow.pl/portal/tabor/spistaboru.html . To chyba największa średnia w Polsce.

Komentarz był edytowany przez autora: 27.09.2014 09:41

22

piontek ~piontek (Gość)27.09.2014 10:27

Moze by tak dopatrywać sie wzrostu udziału MZK w innym aspekcie niż ciekawa oferta. Zasadniczo z usług korzystaja osoby starsze, którym po prostu do autobusu łatwiej wsiąść no i darmowe bilety powyzej jakiegos tam wieku. No i szkolniaki korzystajace z biletow miesiecznych

40

bolo ~bolo (Gość)27.09.2014 11:28

w mzk niestety śmierdzi sikami

47

MZK kontra Kurczyna i inni ~MZK kontra Kurczyna i inni (Gość)27.09.2014 11:50

A mnie tam wsio rybka. Mam własny samochód i nie muszę czekać na przystanku na Wroniej żeby dostać się do centrum miasta. Komunikacja miejska powinna być bezpłatna bo korzystają z niej głównie osoby starsze, schorowane i młodzież dojeżdżająca do szkół. Minęły bezpowrotnie czasy kiedy pracownicy FMG PIOMA dojeżdżali do pracy autobusami komunikacji miejskiej wypełnionymi po brzegi a nawet z otwartymi drzwiami stojąc na schodkach żeby tylko nie spóźnić się do pracy. Duże autobusy zabierają więcej pasażerów niż te małe już wycofane. Bywało tak, że woziły powietrze. Minibusy spowodowały tylko to, że prezydent i zarząd miasta obudzili się i zaczęto myśleć jak udupić Kurczynę bo zabierał miastu i klasę i pasażerów. Na sesjach rady miasta głosowano za utrzymaniem komunikacji miejskiej MZK dopłacając do tego pseudo interesu grube miliony. Policzcie wtajemniczeni ile pieniędzy z budżetu miasta a więc z pieniędzy piotrkowskich podatników wydano na reanimacje MZK przez ostatnie 20 lat?

210

oni ~oni (Gość)27.09.2014 13:20

Kurczyna do chlewu żondzić

96

OVK ~OVK (Gość)27.09.2014 13:37

"oni" napisał(a):
Kurczyna do chlewu żondzić

a ty do książek nieuku!

77

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat