Inni mają premie, nagrody kwartalne a nauczyciele raz w roku 13 pensję, niezależną od tego czy wazelinują szefowi czy nie. Jeżeli chodzą na zwolnienia, maja potrącenia w 13-tce i tyle...A moja pensja - nauczycielki z 26-letnim stażem ze wszystkimi dodatkami( stażowe, wychowawstwo, motywacyjny) to na rękę 2.532zł, szału nie ma, da się skromnie przeżyć po uiszczeniu stałych opłat za czynsz, energię, gaz, telefon.
urzednicy wogole nie pwoinni miec czegos takiego jak 13 pensja.za bycie pasozytem, nierobem i darmozjadem??i utrudnianie ludziom zycia?? za to te nagrody ??
mi nawet tyle nikt nie doklada gratisowo.a urzednik czy cokolwiek robi czy chlipie kawe calymi dniami i tak dostaje.
No tak ta wiadomosc jest najwazniejsza ze armia ludzi w Piotrkowie wezmie prawie 1 mln zlotych a to ze jakies barany ze spolki Euro 2012 na glowe wzieli po 1 mln 300 tys to jakos nikomu nie przeszkadza. Moja 13-stka to dokladnie 476,87. Starczy na rachunki za swiatlo, wode i gaz. Ludzie zazdroscicie mi teraz ???
Im się należy??? Pytam się za co? Nie tyczy się to tylko nierobów naszego miasta ale i reszty kraju! Wiec za co? Za dziurawe drogi? Za brak odśnieżania zimą? Za zadłużone szpitale? Za brak porządku w mieście? Można by bez końca wymieniać ich destrukcyjne zasługi dla tego kraju! Jedyną sprawiedliwą nagrodą za ich niedbalstwo i nieudacznictwo byłby pręgierz i chłosta szczególnie dla tych co w W-wie na Wiejskiej siedzą!
Trzynastka sprzątaczki (1200 zł) i pełniącego "społeczną służbę" starosty i jego świty (5-8 tys.) to całkiem inne trzynastki.
Przejrzyjcie oświadczenia majątkowe- ile to można zarobić "służąc społeczeństwu"
Urzędnikowi premie się należą i basta.
570 milionów na premie dla urzędników m. in. za punktualne przychodzenie do pracy( dane na koniec listopada 2012 roku)
No a dla nas jak komu mało to ma szczaw na nasypie lub mirabelki przed szkolą.
Pogadają, po mamroczą i tyle z tego będzie.
No bo kto tej władzy podskoczy????
Tak, że niewolniku siedź cicho i ciesz się że nie jesteś pejczem okładany. Widzisz jaka ta władza jest troskliwa.
Mogłaby a nie chce!!!!
więcej:
Wysokość nagród i premii dla urzędników za 2012 rok.
http://sklave.manifo.com/polityka
Krajowe Biuro Wyborcze Delegatura Piotrków Trybunalski.
Etaty: Dyrektor Delegatury, Główny Specjalista, Główny Specjalista, Specjalista, Główny Księgowy, Starszy Informatyk, Starszy Informatyk
No aż ci usiadłem. Powiem to dosadnie siedmiu nierobów, nie siedmiu wspaniałych, pasie się za nasze nie mając absolutnie nic do roboty. Wszak wybory były już ho, ho, ho albo i dalej a kolejne dopiero będą za lat ho ho ho albo i więcej!!!! Podobno jest zatrudnionych dwunastu gniewnych no i ja tylu naliczyłem.
Co wy na to zacni posłowie???
Nóż w kieszeni wam się nie otwiera.
No może Radziszewska by głos zabrała i pouczyło kogo trzeba???
Ciekaw jestem czy zacni posłowie zechcą zareagować???
Tak, tak tylko że to ochronka dla chrześniaków, kuzynów, żon, mężów, dzieci polityków ze świecznika etc. etc.
http://sklave.manifo.com/
Odpowiednio jak dla siebie :))) a może nawet oddadzą na biednych skoro to tacy zagorzali katole!
Należy też dodać, że miasto PTB w 2011r wydało na wynagrodzenia urzędników wszystkich 114mln zł + 18mln na ZUS, FP
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!