metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
lim ~lim (Gość)17.03.2013 13:54

Wyobraźcie sobie ile rząd mógłby zaoszczędzić na tych 13, ale po co przecież sobie nie zabiorą! Lepiej daliby te pieniądze pracownikom fizycznym którzy muszą się natyrać po 12 godzić a nie pierdzącym w stołki urzędasom!!! Każdy kto się dorwie do koryta potrafi tylko o siebie zadbać a innych ma w d...e!!!

00

ktoś ~ktoś (Gość)17.03.2013 13:57

Nie zgadzam się aby 13-tki dostawali tylko niektórzy. Albo każdy pracujący, albo nikt.Ja już od dawna nie mam 13-tki (pracuję w służbie zdrowia)zarabiam tylko minimalną krajową. Pracownicy wszelkich urzędów dostają dodatkowe wynagrodzenia choć ich pobory są znacznie wyższe. Pytam za co ? Skoro kryzys, niech każdy zadowoli się tylko pensją.Jestem zawistna? Owszem. Też bym chciała dostawać takie profity jak w urzędach. Dlaczego ja mam być wykorzystywana a różnica między jednymi pracującymi a drugimi coraz bardziej się powiększa.Zabrać wszystkim trzynastki!!!To relikt przeszłości.

00

rena ~rena (Gość)17.03.2013 13:59

Tusk obiecał na początku poprzedniej kadencji,że zlikwiduje 13-ki i tego nie zrobił , tak jak wiele innych obietnic. Nie jest mu to na rękę , bo musiałby zacząć od siebie i swoich kolesiów. Więc po co przestać sobie wypłacać dodatkowe finanse ???A ludzie niech dalej klepią biedę.Rząd się przecież wyżywi.

00

alek ~alek (Gość)17.03.2013 14:00

13 pensja i inne podobne dodatki należy zlikwidować, a jeśli urzędnikom się to nie podoba to won do sektora prywatnego

00

lipa ~lipa (Gość)17.03.2013 14:02

Ależ ja byłem głupi głosując na PO. Myślałem, że ta partia będzie rządzić najlepiej, ale zawiodłem się srodze. Jest to już ,któryś kolejny "poroniony" pomysł tego rządu. Najłatwiej jest wyciągnąć pieniądze (czytaj: łatać dziurę budżetową) od biednego już obywatela, Po co "łamać sobie głowę" i wymyślać coś sensownego co przyniesie zysk(dochód narodowy) jak można prostym sposobem złupić do reszty uczciwego obywatela. Wstyd...! panie Rostowski i p. Premierze! Niestety, ale w Polsce rodzina z jednym dzieckiem to już sukces (dzięki," waszym rządom"), myślicie, że Naród jest nadal taki ciemny i tego nie widzi! pozdrawiam

00

gf ~gf (Gość)17.03.2013 14:04

Święte krowy dalej nas doją @! Nauczyciele, górnicy, energetycy, mundurowi, sędziowie , cała banda biurokratyczna w tym kraju ! Jak dlugo jeszcze ?

00

cur ~cur (Gość)16.03.2013 23:44

Tusk zastał Polskę biedną a pozostawi dziadowską.

00

firt ~firt (Gość)16.03.2013 23:47

Najwyższy czas zlikwidować te wszystkie dodatki. Przecież urzędnicy i tak dostają wysokie pensje, a poza tym większość z nich pracuje jeszcze w różnych spółkach i ciągle narzekają. To co ma powiedzieć ten kto ma najniższą krajową? A poza tym w tych biurach to większość czasu spędzają pijąc kawę i w komputerze. Oczywiście większość, choć nie wszysc

00

xc ~xc (Gość)16.03.2013 23:41

popieram w całości projekt zmian , poniewaz urzednik powinien pracowac wydajnie , ocena pracownika powinna zależeć od ilości wydanych poprawnych decyzji a nie tylko od jej ilości , prawidłowo poprowadzonych spraw z uzyskanym pozytywnym efektem , terminowości zakończonych spraw itp.

00

obywatel ~obywatel (Gość)16.03.2013 23:43

popieram projekt zmian a w pierwszej kolejności należy zlikwidować starostwa powiatowe , obciąc pensje burmistrzom i ich zastepcom , prezydentom miast i ich klikom a pracownikom którzy chca pracować maja efekty swojej pracy w postaci ilości wydanych i utrzymanych decyzji , konćza prowadzone sprawy w terminie , wynagradzać w postaci nagród a leni , śpiących urzedników za biurkami na bruk , za zaangażowanie incjatywe powinni otrzymywać godne wynagrodenie . Natomiast cały ten proces kwalifikacyjny i ocen w służbie cywilnej to jedna fikcja , nich tego nie kontroluje , to wielka ściema ..

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat