ja dam swój 1 procent a tamci z urzędu miasta wyburzą kolejną część miasta, albo ulicę zamkną
Nie jestem przekonany, żeby to był dobry pomysł. Więcej to może zamieszania narobić, niż jest. Jaka to byłaby kwota w przypadku Piotrkowa? 3-4 miliony? I zaraz by się zaczęły kłótnie między różnymi grupami, na co to wydać. Ja najchętniej widziałbym opcję, że tylko jedna osoba (odpowiednio: wojewoda, starosta, prezydent, burmistrz, wójt) decyduje, na co wydawać pieniądze. Zbiera pochwały za trafne inwestycje, i ponosi pełną odpowiedzialność za te chybione. Bo jak zbyt dużo ludzi o czymś decyduje, to odpowiedzialność zostaje rozmyta, i jak wyjdzie jakaś kicha, to nie ma kogo pociągnąć do odpowiedzialności...
A taka opcja jak ta przytoczona w artykule, to tylko tania namiastka, dawanie plebsowi złudzenia, że ma na coś wpływ...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!