A kto w dzisiejszych czasach chodzi jeszcze do kościoła?? Co ma wspólnego kościół z wiarą??
Jeśli przez religijność rozumie się chodzenie do kościoła to może i nie. Ale religijność to nie tylko chodzenie do kościoła. To także bycie dobrym człowiekiem, to modlitwy w domu. Może nie tyle ludzie są mniej religijni, co mają dość kościoła?
Jestem wierząca. Rzadko chodzę do kościoła. Odmawiam pacierz wieczorem. Przypominaja mi się słowa pewnego księdza z Serca Jezusowego o im Stanisław. BÓG JEST WSZĘDZIE NAWET W MIESZKANIU , W KAŻDEJ IZDEBCE. TO JAK BY SIĘ BYŁO W KOŚCIELE ALE SAMEMU. BÓG NAS WSZĘDZIE WYSLUCHA.
ja wiem jedno i co mnie uczono to to ze jesli bog jest wszędzie to mogę wyspowiadać się sam do boga do obrazka czu krzyża w domu komunie mogę przyjąć w boga wierze jestem wierzącym ale niepraktykującym jesli robie po katolicku jak mnie uczono i doprowadzam moich dzieci do wiary jaka mnie uczona dla czego musze za to palcic dla czego nie jest to darmowe nie są chrzty,komunie,śluby i pogrzeby za darmo i jest cennik
Ale Soros zaciera "łapki", jak bardzo łatwo skłócić ludzi i osłabiać w nich wiarę katolicką.
Wiara czyni czuba, taka prawda, nie trzeba Waszego Boga, Allaha czy innych wymyślonych przyjaciół by być dobrym człowiekiem.
Szkoda że ludzie widzą Pana Boga w momencie nowotworu albo w momencie śmierci a na co dzień tylko wygodę i finanse ja idę do kościoła nie do księdza tylko do pana boga i nie mogę się doczekać kolejnej niedzieli bo kocham mój kościółek.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!