do "~z_piotrkowa"
Nie wiem czy zauważyłeś, ale chodzi tu o park, interes aktualnych mieszkańców ale również o tryb procedowanie zmiany. Ja też chciałbym taki "prezent" od miasta w postaci np. 400% zysku z inwestycji w 2 lata.
"Konserwator zabytków nie sprecyzował, co znaczy niska zabudowa - odpowiedział urzędnik z PPP - nowy konserwator, nowe zasady... swoją drogą zabrzmiało to tak jakby już szukano "kozła ofiarnego"... ale to tylko moja subiektywna opinia.
Dla mnie tą sprawą powinny zainteresować się odpowiednie służby...
Poza tym nie wiem czy zauważyłeś jaki ten blok przy Energetyków jak i pozostałe budynki są wysokie... normalnie drapacze chmur... Te bloki mają około 10 metrów (3 kondygnacje czyli zgodnie ze wszystkimi założeniami jak dla tego terenu). Domki jednorodzinne wg. planu też mogą mieć 3 kondygnacje i o to chodzi. 17 metrów to 6 kondygnacji ?! I w pełni rozumiem mieszkańców, popatrz sobie na plany ja poświęciłem chwilę aby wejść na BIP pracowni planowania kilku szczegółów te zmiany które chcą wprowadzić również uwzględniają zabudowę wysoką przy ul. Energetyków nie tylko Kasztanowej. Poza tym nie wiem czy właściciel domu na skrzyżowaniu Agrestowej i Energetyków wie, że będzie ze wszystkich stron miał drogę i zajezdnię autobusową... ;-) Z tego co na szybko przejrzałem plany miasto chce poszerzyć ul. Agrestową i połączyć ją z Dworską, idealne kółko dla TIR-ów z z Urzędu Celnego, wyjazd z EDC itp.
Nawet kilka bloków nie zaburzyłoby w tamtym miejscu ładu przestrzennego!
Kolega 97-300 biega tam od czasu do czasu a napisał, że dopiero dzisiaj tam był i dokładnie wszystko obejrzał. Nasmarował tysiąc postów i myśli, że jest mistrzem świata. A to taki forumowy ... ;-))) Wszędzie wciska swoje nic nie wnoszące posty (zauważyłem, że nie tylko do tego artykułu ale wszędzie) Nudzi mu się, albo nikt nie chce z nim w "realu" rozmawiać to wylewa żale na publicznym forum. Kolego napisz coś jeszcze pośmiejemy się ze znajomymi. Jesteś zwycięzcą ! ;-)))) A ja trzymam kciuki za mieszkańców tamtych okolic, będę ich wspierał ze wszystkich sił ! Pozdrawiam
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!