Cały problem w tym - że ludziom zabiera się pieniądze w podatkach, a potem tych pieniędzy nie widać w budżetach samorządów na utrzymanie szkół. Gmina chce likwidować, bo nie ma pieniędzy, a ludzie często szkoły własnymi rękami budowali.
.
Rozwiązanie? Przestać ludziom zabierać pieniądze podatek dochodowy - wtedy znajdą oni pieniądze na własną prywatną szkołę. No ale z czego żyło by kuratorium i ministerstwo?
Ja proponuję ich wysłać do Urzędu Pracy. Tam ich znajomi bez problemu znajdą im dobrą pracę. Przecież są w tym fachowcami - nieprawdaż?
Nie wierzcie w ja nic nie mogę ,ale warto rozmawiać ,a może należało rozmawiać przed podjęciem uchwały. Dlaczego w ogłoszeniach o posiedzeniach Rady Gminy nie są podawane tematy uchwał jakie będą głosowane mieszkańcy mogli by uczestniczyć i widzieć ko tak naprawdę jest przeciw.
Brawa dla mieszkańców, macie rację, zbudowaliście tą szkołę, a teraz władze gminy chcą ją sprzedać. To wasze dobro i waszych dzieci, piszcie do gazet, zadzwońcie do telewizji, bo po waszej stronie jest racja.
Janusz - przypomnij mi - czyje są teraz samorządy... Nasze czy ich? -No ich! - To, kto przerżnie kolejne wybory? No PO. I o to chodzi. I cała polska będzie wtedy prawa i sprawiedliwa. ..
20 marca w Rozprzy spotkanie w sprawie przeciw reformie z Panią poseł Lubnauer i Wójtem gminy Rusiec oraz mieszkańcami rodzicami. g.17 Maxim dom weselny
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!