miasto nie ma nic do tego
pewnie zostawić wspólnotę samej sobie.
Miasto (TBS) ma większość w tej wspólnocie i uważam, że powinno się zrobić wszystko aby jak najszybciej wyremontować tą instalację.
Najlepiej zwalić winę na właścicieli mieszkań.Jak ktoś kupił mieszkanie w zeszłym roku to ma odpowiadać za ruinę która od początku istnienia bloku nie była remontowana- cuda to tylko w TBS.-żałosne.Nie wszyscy są właścicielami- to niech Urząd miasta da nam teraz mieszkania o takim samym standardzie jak na Działkowej- chętnie z tego bałaganu się wyprowadzimy.Jak się myć pod prysznicem jak nie mamy gazu .Upiec nic nie można -piekarniki nie działają.Mamy dosyć już mieszkania w zasranym TBS.
TBS- umieściło informację że w związku z brakiem gazu najemcy z dniem 1 kwietnia mają obniżony czynsz o 15%. Dzisiaj jest 23 kwiecień i żadne pismo do nas nie dotarło z nowym naliczeniem czynszu, a samemu nie można sobie odliczyć. Co robią w tej administracji żeby dla kilku najemców nie dostarczyć odpowiednich pism na czas????????.Czynsze płacimy do 10 każdego miesiąca .
Może by tak jakaś komisja zajrzała do naszego bloku- mieliśmy kiedyś pralnię- zabrali nam -mieliśmy trzy suszarnie z których nie możemy korzystać bo przekształciły się w składnice złomów i niepotrzebnych sprzętów.Chcemy mieć dostęp do pralni do suszarni- nie mamy balkonów na których można wysuszyć pranie.Płacimy za wszystko ,ale nie możemy korzystać. W bloku cała instalacja wysiadła - jak tu żyć w takich warunkach- a płacić trzeba.
A przy okazji moze by nam wymienili tez instalacje elektr. bo ciągle korki się palą i kanalizacje bo smród nie z tej ziemi...skoro i tak będzie jeden wielki brud... przy wymianie instalacji gazowej.Nie mowiac juz o stanie bloku jak wygląda nie tylko w środku..dlaczego dalej na Działkowej mają ładnie wyglądające bloki a u nas wszystko się wali.Płacimy czynsze więc wymagamy!! Dodam iż podobno pieniedzy nie mają hmmm a moze by to tak sprawdzic.. A na co idą te czynsze moze ktos wyjasni? Ludzie nie dajmy sie robic w balona teraz nie mamy gazu a w przyszłym roku moze nie byc wody czy prądu bo zachce im sie wymieniac np.elektr.I jak tu życ!!
Jak jestes właścicielem to sie troche zajmi tym co twoje a nie zwalasz na wszystko inne...
W tym bloku oprócz instalacji gazowej do NATYCHMIASTOWEJ wymiany kwalifikują się jeszcze instalacje:
- wodno-kanalizacyjna
- centralnego ogrzewania
- elektryczna
Wg obecnego stanu technicznego blok powinien być wyłączony z eksploatacji.
stać mnie żeby w moim mieszkaniu wymienić instalację gazową-raptem 6m rur.Ale co mi to da jak i tak nie podłączą gazu.Nie jestem właścicielem całego bloku tylko jednego mieszkania.Co mnie obchodzi cały blok.TBS oszukańcy niech najpierw wyremontują stare bloki a potem buduje nowe.Niech nam dadzą nowe mieszkania na czas remontu a stare niech remontują od podstaw-instalacja gazowa wodna,elektryka.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!