PROTEST
Tutaj miejsce na wasze podpisy w proteście przeciwko zamiarowi stworzenia czteroosobowej komórki Urzędu Miasta, która zająć by się miała zarządzaniem gospodarką odpadami.
Mogą tym zajmować się w UM doskonale w ramach już istniejących komórek. Mają tam nie tylko Referat Ochrony Środowiska i Rolnictwa, ale i tego całego doradcę prezydenta ds. zagospodarowania odpadów komunalnych (nie wiadomo po co, skoro jest kierownik referatu i nadzorujący jego pracę drugi zastępca prezydenta).
Wpisujcie się przeciwko nieuzasadnionemu powiększaniu administracji w magistracie za wasze/nasze ciężkie pieniądze. W Urzędzie Miasta na 300 pracujących urzędników wystarczyłaby z powodzeniem połowa.
Powiedzcie "nie"!
Maile można wysyłać:
k.chojniak@piotrkow.pl
a.karzewnik@piotrkow.pl
b.munik@piotrkow.pl
rada@piotrkow.pl
No dobra, ale mnie, jako osobę wytwarzającą śmieci, która do końca roku ma podpisaną umowę z firmą (powiedzmy na przykład JUKO)interesuje, kto i czy w ogóle jakaś firma odbierze ode mnie pojemnik ze śmieciami...?
Cała reszta mi powiewa ; nie chcę zostać zasypany przez własne śmieci...
A tu czytam,że dopiero ktoś się w tym temacie zaczyna drapać po głowie...
Kolejny bajzel wymyślony przez urzędasów! Jak sie okazuje są tylko od psucia!
A może by było podać jako pierwszą informację, w jaki sposób spółdzielnie mają zamiar rozwiązać ten problem (mieszkam w wieżowcu gdzie jest czynny zsyp)? Gdzie będą znajdować się wydzielone miejsca na segregowane śmieci? itp.
Cytat z "Gazety Szczecińskiej" z 17 maja br.:"Deklarację zawierającą dane i informację o tym, czy na terenie nieruchomości będzie przeprowadzona segregacja czy też nie, należy złożyć do 15 czerwca. Muszą to zrobić właściciele i zarządcy nieruchomości. W praktyce oznacza to, że np. mieszkańcy domów komunalnych, spółdzielni i tych mających zarządcę nie muszą się deklaracjami zajmować." A nam spółdzielnia im.Słowackiego powrzucała pisma wraz z załącznikami do skrzynek pocztowych, określiła termin dostarczenia wypełnionych druków do 24.05.2013, bez jakiegokolwiek wyjaśnienia - np. takiego, o którym pisze Nemo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!