Ale w tym Piotrkowie powstaje inwestycji.Jestem ciekaw czy wszystkie są przemyślane?Mam pytanie, czy widział ktoś jak użytkowana jest waga przy rondzie?
A zbadany jest teren przez archeologów? Przecież tam był klasztor Franciszkański, a pod nim katakumby i wokoło cmentarz. I co wtedy jakie koszty ich przekopania i usunięcia? O tym nikt nie mówi i nie pisze!
Link do ciekawego art.e-piotrków z 2011 r. dot. placu pofranciszkańskiego i badań archeologicznych
https://www.epiotrkow.pl/news/Piotrkow-Nowa-biblioteka-Potrzebne-wykopaliska,8117
Ciekawe co zanzi i pozostali członkowie "mupet show" dają temu miastu zamieniam się w słuch chociaż spodziewam się braku odpowiedzi.
Jakie towarzycho przychodzi do tej czytelni:
- facio, co prztyka długopisem
- kobieta, która je tam jabłka i raffaello
- kobieta, która je landrynki
- bardzo hałaśliwi Romowie
~well.. >Jeśli ta lokalizacja jest zła to która była by dobra?Ja uważam że to jest doskonałe miejsce,już wkrótce w najbliższej dającej się przewidzieć przyszłości powstanie w tam szereg nowych domów-kamienic które zasiedlą setki a może nawet tysiące ludzi o różnym przekroju społecznym dla których ważniejsze będzie jak i dla pozostałych mieszkańców EP obcowanie z kulturą niż naprawa dróg czy budowa basenu.Ta budowa jest nam bardzo potrzebna,jeżeli nie wykorzystamy tej szansy teraz to projekt zostanie odłożony ad akta na szereg długich lat a być może na zawsze i będziemy takim zapyziałym powiatowym miasteczkiem w którym nic się nie dzieje i młodzież czmycha gdzie pieprz rośnie.Cena,czy na prawdę jest ona taka porażająca ? Dla ludzi którym trzęsą się ręce gdy przeliczają pięć tysięcy pln na pewno tak ale pamiętać musimy że dobre rzeczy nie mogą być tanie.Ja Mediateki nie nazywałbym pomnikiem ku czci Chojniaka , doskonale zdajesz sobie sprawę z tego że gdy nie będzie zmian dotyczących kadencyjności a prawdopodobnie nie będzie w/w Chojniak następną kadencję ma już w kieszeni,parafrazując wnuczka dziadka z wehrmachtu to on przegrać nie ma nawet z kim.To tyle , za bardzo się rozpisałem.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!