Zbliżają się wakacje – zawieszamy strajk ……… za wakacje nam się należy tj. za dwa m-ce i tydzień – perfidia nauczycieli …… kto im poda rękę i kto ich jeszcze poprze ……..
Rozumiem, że ci, którzy plują jadem na nauczycieli, pokończyli elitarne prywatne szkoły, bo przecież w tych państwowych leniwi, głupi i niedouczeni nauczyciele niczego nie uczą. Nawet pisania literek. I czytania. I czegokolwiek.
Usłyszeli że dyrektorzy szkół będą mogli dopuścić uczniów do matury i wymiękli.
Zwolnijcie nauczycieli a zatrudnijcie w wakacje nowych. Tylko których? Skąd chcecie wziąć tychnowych nauczycieli jak nikt z takimi kwalifikacjami juz nie chce pracowac w takich warunkach i za takie pieniądze. Powodzenia
BRAWO NAUCZYCIELE !!!
Świetne pokerowe zagranie, zawieszenie strajku do września, poparcie wzrośnie podwójnie,pistolce przegrają wybory !!!
A teraz pocalujcie mnie w nos. Kazaliscie brac mi przymusowy urlop aby zajac sie dzieckiem, wiec do zobaczenia po 6.05 . Szkoda, ze moje dziecko nie pojdzie w poniedzialek do szkoly, bo chetnie wrzucilbym mu do plecaka dyktafon aby nagrac uzalajacych sie nauczycieli. Na pewno beda mydlic dzieciom oczy, ze to przez rzad, i ze teraz musza szybko nadrabiac program i nie ma czasu na nic.
Zobaczycie dobrą oświatę w Polsce jak świnia niebo. Bez pieniędzy nie będzie wyposażonych pracowni w szkołach, mało licznych klas jak na zachodzie, czy dobrze wykształconych nauczycieli, którzy trafią do tego zawodu. Zejdźcie na ziemie. Pieniądze potrzebne są na rakiety, a nie na polską oświatę. Wydawano 3,6 % PKB na oświatę, a obecnie za tego rządu 3 % przy rosnących stale kosztach w tym kraju. Znajdźcie mi teraz informatyka, matematyka, fizyka itp. po pięcioletnich studiach, który przyjdzie pracować za 2000 zł do szkoły i jeszcze będzie opluwany i wyzywany od lenia. Drodzy rodzice macie pińcet + to do prywatnych szkółek dawać i o to może w tym wszystkim chodzi ? Zależy rządowi na oświacie to proszę bardzo zaprosić ekspertów z różnych krajów, porównać systemy i efekty i wypracować określony model. Takie spotkania były już w Polsce około 2000 roku gdy wprowadzano gimnazja. Jedno jest pewne bez pieniędzy żaden system skopiowany z zachodu nie zadziała. Cieszmy się więc rakietami i godnymi płacami mundurowych.
Tematy zastępcze... tematy zastępcze... Wszyscy są tak zajęci nauczycielami, że nie zauważają, jak drożeje benzyna... w marcu tankowaliśmy po 4,84 zł/l... dziś jest 5.13 i wciąż rośnie... ceny w sklepach również...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!