O Maryjo bez grzechu poczęta. Módl się za nami, którzy się do Ciebie uciekamy. I za tymi, którzy się do Ciebie nie uciekają, a zwłaszcza za nieprzyjaciółmi Kościoła Świętego i poleconymi Tobie. Amen.
A mnie obraża stanowisko Pana Janika, który kategoryzuje Polaków twierdząc, że najważniejszą dla nich wartością jest wiara... A co z osobami niewierzącymi, lub innej wiary?? Jak można być takim cynicznym człowiekiem i to pod egidą partii politycznej ??
Mam pytanie, na tym forum, do pani Szczukockiej. Czy gdyby Pani, wbrew jej woli, nałożono na głowę wieniec adwentowy, z czterema zapalonymi świecami, i polecono stać na ulicy Słowackiego, naprzeciw Klasztoru oo Bernardynów, lub innym eksponowanym miejscu, to nie czuła by się Pani, w jakikolwiek sposób upokorzona?
Bóg to tylko wymysł by kościelne mambo jambo doiło z Was kasę, nie bronię żadnej wiary tylko bronię zdrowy rozsądek.
a może by to szanowne towarzystwo zajęłoby się sytuacją zdrowotną mieszkańców a nie udawaniem " wrażliwych owieczek" To nie pomoże mieszkańcom.A taka działalność służebna wobec wyborców to by był prawdziwy akt wiary.a nie demagogia.Wstyd :katolicy wierzący inaczej niż mówi biblia a nie kościelna instytucja.
Można napluć w twarz i powiedzieć ja ci nie naplułem.
Można nie lubić kleru, nie ma takiego obowiązku.
Można nie lubić drugiego człowieka ale można go szanować i nie mam na myśli iż tym drugim człowiekiem jest ktoś z kleru.
Nie można powiedzieć p... ał bo to jak napluł
... i tu się obrażamy? prawda?
Matka Boska Częstochowska zawsze była świętością dla wszystkich Polaków. Jak pisał Jan Lechoń, " kóra perły masz od królów, złoto od rycerzy, w którą wierzy, nawet taki, który w nic nie wierzy". Dlatego nie uszanowanie jej wizerunku i wieszanie go na toalecie jest wielką profanacją i nie można tego czynu niczym usprawiedliwiać.
za pedofilów w sutannach się bierzcie , żeby dzieci nie były gwałcone, a oni bezkarni!
Z Islamem niech tak spróbują zobaczymy czy są tacy odważni, bo z tego co pamiętam we Francji muzułmanom to się nie spodobało a autorów/artystów potraktowali po swojemu. Czekam na tęczową Gwiazdę Dawida i tęczowy symbol Islamu, wtedy my wierni będziemy wszyscy połączeni symbolem radości i wiosny. Tylko co z niewiernymi???
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!