metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)14.05.2019 09:19

Zaorać i zacząć wszystko od nowa.

52

gość ~gość (Gość)14.05.2019 09:28

Moich nie obrażają. Czczenie obrazów to bałwochwalstwo Panie Janik. Najważniejsze to żyć uczciwie i nie wspierać bandy złodziei i Rydzyka. Radzę zacząć myśleć. Może przyjaciółka z PO Pana trochę uświadomi.Pozdrawiam.

178

karol ~karol (Gość)14.05.2019 10:07

A mnie proszę Pana wcale to nie obraża. A nie obraża Pana ociekająca złotem i drogimi kamieniam koszulka obrazu ?

1310

klara ~klara (Gość)14.05.2019 10:20

Moje uczucia religijne obraża pan Dajcz z PISu

167

Adamo ~Adamo (Gość)14.05.2019 10:37

wielkie halo o tęczę w aureoli. Wyprowadzają kobietę w kajdankach o 6 rano. A co z pedofilami wśród księży, którzy sami się przyznali? Jakoś ich nikt nie aresztuje!

1810

gość ~gość (Gość)14.05.2019 10:37

Profanacja w nowym wydaniu! I tyle...
Utożsamia się wizerunek Matki Boskiej z symbolami odmienności orientacji seksualnej -zboczenia,...
I na toaletach..., kary godne!

1713

ja ~ja (Gość)14.05.2019 11:13

Matka Boska z tęczową aureolą wskazuje raczej nie potrzebę tolerancji odmienności seksualnej, tym bardziej że środowisko księży jest pełne tej odmienności... mnie to w żaden sposób nie obraża, bo tolerancja jest potrzebna, choć w odpowiednich granicach. Papierz Franciszek miał w kwestii odmienności seksualnej właściwe stanowisko... i tego bym się tu trzymał.

114

xx ~xx (Gość)14.05.2019 09:29

Panie Janik kościół to jest budynek, poza tym dlaczego wypowiada się Pan w imieniu Polaków, a jeżeli chodzi o profanacje to nikt nie robi tego lepiej od pis-u!!!! I nie ośmieszaj sie gościu.

1413

szoking ~szoking (Gość)14.05.2019 12:05

obraża wizerunek Matki Boskiej z tęczą, a nie obrażają figurki Matki Boskiej które na baterie świecą wszystkimi kolorami tęczy sprzedawane w kioskach czy w Licheniu albo Jasnej Górze? W jakim kraju my żyjemy?

76

ksiądz Jan ~ksiądz Jan (Gość)14.05.2019 12:11

Nie malujcie Matki Bożej w stajence betlejemskiej
stale tylko na niebiesko i różowo
z niebieskimi oczami
ni to ni owo

Tyle było wtedy w Betlejem złotego nieba
aniołów białych w oknie
pstrokatych pastuszków za progiem

Założę się, że ktoś świece zapalił
przed brązowym żłóbkiem
jak czerwoną lampkę przed Bogiem

Osiołek podskakiwał na czarnych kopytkach
wół seplenił w fioletowym cieniu
święty Józef rudych proroków kąpał
w srebrnym strumieniu

- Nim Ci Mamusiu - myślał Jezus -
kupią koronę
lepiej Ci w zwykłej szarej bluzce
w kropki zielone

50

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat