metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Pendolino ~Pendolino (Gość)02.02.2025 20:22

Inny przewoźnik, ale sprawa ważna. Ludzie od 13 lat (bo poprzednik nie chciał nawet pisma do PKP napisać) czekają na pociągi pendolino w Piotrkowie. Jedna z najbardziej ruchliwych linii kolejowych, drugie co do wielkości miasto w regionie, a EIC niestety nie zatrzymuje się w Piotrkowie. Pociągi pendolino zatrzymują się w miastach liczących po kilka tysięcy mieszkańców np. Wierzchosławice, a u nas nie. Podróż EIC jest zdecydowanie szybsza i bardziej komfortowa od IC lub TLK. Tym bardziej jeśli uwzględnieni się osoby pracujące w Częstochowie, Katowicach czy Warszawie do której codziennie jeździ się godzinami pociągami wolniejszych relacji. Tego chcą ludzie, a nie kosmetycznych zmian w InterRegio.

110

rowery do pociągu ~rowery do pociągu (Gość)03.02.2025 13:16

Kolej Wiedeńska mogła by stawać w PT (staje w Warszawie i Katowicach) A dla ICC i Pol-Regio więcej miejsc na rowery jest potrzebna ( coraz więcej ludzi jeździ z rowerami po Polsce) i dostępność ich w okresie kwiecień październik mogła by być zwiększona a nie tylko 6 szt !.

30

Obywatell ~Obywatell (Gość)03.02.2025 09:42

Ja mam pomysł,ale znowu nie chce mi się pisać.

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat