Przepraszam gdzie ja obraziłem i znieważyłem osoby(proszę wskazać)?Wyraziłem swoje zdanie jak kazdy tutaj :)))
Znów mam pewnie przyjemnośc z jedną i ta samą osoba posługującą się wielona nickami :)))
Jestem równiez ciekaw Twojego IP który wiene wniesie do rozmowy :)))
Pozdrawiam serdecznie
do skleve.propagandowa ankiete robisz..dajesz 2 nazwiska i w s mieszny sposob faworyzujesz 1 z tych osob...tam nie ma mojego kandydata daj inne nazwiska nastepnym razem
Większej żenady niż obecny prezio już być nie może. Każdy, powtarzam każdy na tym stanowisku byłby lepszy od obecnego.
Na pewno nie marnotrawiłby kasy na trakty wielu kultur, które i tak turystów nie przyciągną, tylko robiłby porządnie drogi, po których już trudno jeździć. Z pewnością nie podwyższałby podatków, w tym dla przedsiębiorców, lecz rozejrzałby się za możliwościami tworzenia w mieście miejsc pracy. I na pewno nie opętałby stanowisk w mieście siecią nepotyzmu i synekur. I nie kupowałby samorządowym pieniądzem przychylności kleru. Poza tym uśmiechałby się do ludzi normalnie i po ludzku, tak żeby się go na korytarzu pracownicy nie bali, kiedy idzie.
Jest inny jeszcze grzech główny Chojniaka: zaniechanie budowy prostych mieszkań komunalnych.
a komu je budować, jeżeli ludzie zamiast osiedlać się w mieście, wyjeżdżają z niego gdzie indziej, a ci bardziej majętni lub bardziej obrotni budują własny dom i najczęściej na peryferiach, gdzie tańsze grunty lub poza miastem, gdzie tańsze utrzymanie. Niestety, ale bilans osiedleń w mieście jest od jakiegoś czasu na minusie, więc po co budować mieszkania, a te co są nowo wybudowane to stoją pustkami, bo złe otoczenie (kurniki w centrum miasta) lub całkowite zadupie (osiedle za Piomą). Może to nie są mieszkania komunalne, ale cena w związku z powyższymi niedogodnościami na pewno nie jest zaporowa. Zresztą z mieszkaniami nie jest w Piotrkowie, aż tak tragicznie - kto chce to znajdzie, ale bardziej z ich lokalizacją oraz przyszłymi należnościami na nie (i to nie ważne czy spółdzielcze czy prywatne).
Tutaj to raczej nie potrzeba więcej mieszkań na tę chwilę, bardziej nowych inwestycji w infrastrukturę (drogową, medialną i usługową, ale nie sklepy bo tego pod dostatkiem) i zmniejszenia obciążeń, aby te obecne mieszkania się nie wyludniały.
zakazu raczej nie będzie bo, kto im zabroni, prawo raczej stwarza im ułatwienia. Wolałbym, aby sklepy wielkopowierzchniowe były zobligowane do płacenia takich samych podatków, jak te małe osiedlowe. Same by wtedy rewidowały swoje plany co do lokalizacji i na pewno nie powstawało by ich aż tyle (myślę, że 1/3 stonek to raczej w Piotrkowie to jest nierentowna lub na granicy rentowności; to samo z marketami które się w PT dublują w danych lokalizacjach).
I znów niezrozumiały bełkot.
Ciebie trzeba omijać szerokim łukiem pajacu epotrkowski :)))
Co do łapek prawie każdy swój post punktujesz.Jeśli chodzi o ilosci łapek góra - dół wez no sie pajacu wróc do swoich postów i zobacz jak sa oceniane i czy w ogóle sa bo wiele z nich admin usuwa i zgadnij czemu :)))
Ciekawe kiedy Cie w koncu zbanuja jak kiedyś :)))
Pozdrawiam clowna :)))
Bunia-Rymanowska" napisał(a):
Pamiętacie, jak Larecki chciał kandydować na prezydenta? Żenada... Jakim prawem używasz nazwiska zmarłej szlachetnej osoby. NIE MASZ PRAWA!!! TO OBURZAJĄCE!!! Ona Ci na to nie zezwoliła. Podpisz się swoim. A może się boisz?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!