Dzięki Macierewiczowi to już jest Marsz Smoleński. Maria Dmochowska, rzecznik prasowy Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej opisała WP kulisy negocjacji powstańców z MON. Okazało się, że AK-owców było na sali zaledwie kilku, a przedstawicieli związków, o których nigdy nawet nie słyszeliśmy, było ok. 20. Macierewicz co Tobie ta Polska takiego złego uczyniła, że tak jej nienawidzisz? Powstańcy warszawscy. Nie wystraszyli się Hitlera. Nie bali się Stalina. Dopiero po 72 latach przed Czerwoną Bestią TW skapitulowali. Bestią która lekceważy wszystko i wszystkich. Bestia która chce duszę narodu posiąść i zgnębić ją. Macierewicz jest gorszym draniem od Stalina i Hitlera. Ciekawe jaką będzie miał minę jak Warszawiacy zaczną gwizdać w czasie czytania wypaczonego apelu.
Więcej na http://sklave.manifo.com/
Nikt nikogo do niczego nie zmusza. Jak ktoś chce to sam może zorganizować np. marsz KODziarzy w Piotrkowie, ciekaw jestem jaka będzie frekwencja.
Z tego co ja wiem to powstanie warszawskie było wielkim błędem. Zainteresowani doczytają sobie. Jeśli pamiętać o nim to tylko pod hasłem "drugi raz tak nie róbmy".
Jedyne udane powstanie to powstanie wielkopolskie.
Panie Stańczyk, litości!
Z szacunku dla Wielkich Polaków, patriotów SZANUJ PAN JĘZYK OJCZYSTY!!!
Po raz kolejny widzę na epiotrków ten językowy koszmar.
Może być grób nieznanego żołnierza. Może być pomnik. Może być "grób-pomnik" (ostatecznie). Ale "pomnik grobu"??
Wystarczy, że organizatorem jest Klub Gazety Polskiej i jest jasne, że będzie to kolejny wiec dziadków z PiS i czytanie apelu smoleńskiego. Macierewicz i Kaczyński uczą Polaków historii na nowo jak za PRL, bo co ma wspólnego Katyń, wypadek samolotu z Powstaniem Warszawskim? Dziwię się, że jeszcze ktoś na poważnie bierze te brednie rządu. Dla wiernie popierających PiS mam informację: dziś UE wprowadza prawdopodobnie drugi etap procedury praworządności do sankcji już niedaleko i dzięki temu koniec z waszym ośmieszaniem Polski i jej zadłużaniem.
A główną atrakcją będą pisie mordki pod szmatami Gazety Pisowskiej Codziennie oraz oczywiście apel smoleński.
skoro w warszawie z apelu poległych zrobiono apel pamięci to może w PT z marszu pamięci zrobić SPACER pamięci
Maryśka W. ja z PiSlamem nie zadaje się a impreza będzie mega nieudana dlatego, że ty tam będziesz mieć parcie na szkło
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!