metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Ja ~Ja (Gość)03.04.2023 05:54

Srednia wieku 60+

2328

katoliczka ~katoliczka (Gość)04.04.2023 15:05

Jesteśmy z Tobą Ojcze Święty, ale bez reklamy Gazety Polskiej czy innej, żeby nie upolityczniać i nie upartyjniać Twojej świętości.

32

też katolik ~też katolik (Gość)03.04.2023 09:43

Papież Jan Paweł II, papież wolności, miłości i pokoju na świecie. Był za łączeniem ludzi, a nie dzieleniem, za dialogiem między religiami, za obalaniem murów i żelaznych kurtyn, za wspólną Unią Europejską, za wejściem Polski do EU (mówił ,,od Unii lubelskiej do Unii Europejskiej”) dlatego warto postawić dziś pytanie czy gdyby dziś był z nami byłby za stawianiem nowych murów na granicach, za tworzenie nowej żelaznej kurtyny między wschodem, a zachodem, czy byłby za 140 mld zł wydatków z kieszeni Polek i Polaków na sprzęt do zabijania ludzi, za ubożeniem, zadłużaniem Polaków czy może krzyczałby o rozmowy pokojowe i zaprzestanie rozlewu słowiańskiej krwi ?

126

T.Krzyżak dla interi ~T.Krzyżak dla interi (Gość)04.04.2023 12:06

Marcin Gutowski dokonał pewnych manipulacji związanych z moimi wypowiedziami. Zostały przycięte i zestawione w dziwnych kontekstach. Niekoniecznie korzystnych dla mnie, a tym bardziej dla postaci Karola Wojtyły – powiedział Krzyżak.
– Wszyscy czterej: ja i Piotr Litka oraz Marcin Gutowski i holenderski dziennikarz Ekke Overbeek czytaliśmy te same dokumenty. Uparcie będę powtarzał, że na ich podstawie nie można wnioskować, że Karol Wojtyła nie zrobił nic w sprawie księży Józefa Loranca i Eugeniusza Surgenta. Tym bardziej postawić tezy, że ukrył za granicą księdza Bolesława Sadusia. Chcę wierzyć, że interpretacja Gutowskiego i Overbeeka nie wynika ze złej woli czy chęci obrony wcześniej postawionej tezy. Niestety, ciężko jest nie odnieść takiego wrażenia. Swobodnie żonglują faktami i znajdują w tych dokumentach to, czego realnie tam nie ma – stwierdził dziennikarz „Rz” w rozmowie z Interią

42

ech... ~ech... (Gość)03.04.2023 14:41

Ludzie dla zdobycia władzy to nawet świętości potrafią szargać.

116

!!! ~!!! (Gość)03.04.2023 10:35

Ciekawe czemu Episkopat nie chce ujawnić dokumentów dotyczących Wojtyły. Zresztą nie tylko tych dokumentów. Zgodnie z pisowską zasadą "ciemny lud kupi wszystko". Marszami chcą wszystko przykryć.

2616

manipulacja ~manipulacja (Gość)04.04.2023 11:54

Autor materiałów które zbierał na Papieża - Tomasz Krzyżak sam przyznaje że jest rozczarowany manipulacją TVN. Powycinane z kontekstu zdania, a tak naprawdę nie ma żadnych dowodów.

45

wszyscy spoko ~wszyscy spoko (Gość)05.04.2023 10:45

Ciekawe, co na wiejskiej przepychają, skłócając Polaków tematem katolicyzmu. Może przyjmiemy prawosławie, juda...izm, albo protestantyzm, i wtedy skończy się temat 'złych katolików'.

23

kraken ~kraken (Gość)04.04.2023 08:22

Takie bronienie w ciemno bez, obiegtywnego zbadania tematu nie rózni się niczym od fanatyzmu religijnego.
Kolejna sprawa to jakos cięzko uwierzyć że JPII bedąc w strukturach koscioła całe dorosłe życie o niczym nie wiedział.

126

Logika ~Logika (Gość)03.04.2023 09:44

Episkopat jakoś nie broni swojego świętego, podobno ma jakieś dokumenty, które go obronią. A może te dokumenty mówią co innego i lepiej ich nie pokazywać?

166

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat