Napiszcie do menadzera Roberta Lewandowskiego moze on pomoze to dla niego nie wielka kwota, a moze uratowac zycie. Ja w takiej sytuacji wypisywalbym gdzie sie da i do kogo sie da a celebrytow to bym w pierwszej kolejnosci atakowal bo na rzad nie ma co liczyc. Dla mnie to jest astronomiczna kwota ale sa ludzie ktorzy nawet tego nie zauwarza.
Jak byłbym, jednym z najbogatszych ludzi świata, to z wielką radością, zapłaciłbym za leczenie takiego Aniołka...
Pozostaje tylko wierzyć w to, że rodzice, uzbierają takie " kosmiczne" pieniądze.
I dużo to, i mało zarazem. Pozwolę sobie przypomnieć, że całymi miesiącami na same testy PCR wydawano DZIENNIE znacznie wyższe kwoty, tylko po to, aby u ZDROWYCH ludzi wyszukać koronaświrusa i tym samym podtrzymywać atmosferę strachu i strasznej pandemii. Szpitale tymczasowe, które głównie świeciły pustkami również pochłonęły setki milionów złotych. Marnotrawiono publiczne pieniądze na rzeczy zupełnie zbędne. Ale w takich przypadkach jak ten, gdzie problem jest prawdziwy i poważny, to ani NFZ, ani Ministerstwo nie-Zdrowia pieniędzy nie da, tylko zdesperowani rodzice muszą je wyżebrać u zwykłego plebsu. Takie są realia nowej rzeczywistości covidiańskiej. Dokładnie w taki sam sposób wszyscy nie-covidowi pacjenci odbijali się od muru obojętności zamkniętej, ale za to znacznie hojniej finansowanej służby zdrowia. Ale oczywiście możecie wierzyć nadal przekazom z telewizora, że nasze zdrowie jest dla rządzących najważniejsze, i stąd ta presja na szczepionki, na zamykanie ludzi w domach, na ograniczenia, lokdałny, itd.
niepojęte dla mnie, że jakiś lek, czy terapia może kosztować 9000000zł. Kto zgarnie ta kasę i w imię czego? A po drugie, dlaczego w tym kraju nie ma funduszu, który finansowałby chociaż część tych kosmicznych kwot? Dla 99,9999% rodzin taka kasa jest nieosiągalna, a dla publicznych pieniędzy 9mln to kwota niezauważalna. Pomyślmy ile życia uratowano by za 2000000000zł dawane rocznie na pewną telewizję.
Pieniądze są dla różnych fundacji, tv, ochroniarzy, komisji i podkomisji, a nie ma dla służby zdrowia. Dla rodziców chorych dzieci jest to dramat, że muszą żebrać na leczenie.....
Pomyślcie o tym że taki Polsat i mikołajkowy blok reklamowy który trwa raptem 5minut na oglądalności kanału reklam zarobił w ubiegłym roku 1.57mln inni kupują auta za miliony a lil uzi raper kupuje sobie planetę gazową w kosmosie za astronomiczną kwotę biżuterię o wartości tyle że można byłoby kupić cały piotrków a Ci bogaci nie mogą dać jakieś kwoty na leczenie takich dzieci. Przede wszystkim leczenie takich chorob z punktu widzenia lekarskiego powinno być darmowe, pomógłbym ale nie mam
Boże teraz co 2 dziecko ma SMA może rząd by w końcu zaczol cos z tym robić jakąś pomoc
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!